Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O smjeni
Povratak na članak

Ferdelji žali zbog riječi, a proračunsku plaću neće uzeti

Iako je može primati idućih pola godine, Ferdelji je poručio kako svoje pravo koje mu pruža kratkotrajna služba u državi - neće koristiti.

Komentari 87

AL
alapača
08:18 28.01.2012.

slon u staklani :D a nije da o Milanovićevoj \'brzini\' ne mislim skoro isto.

VL
DU
Deleted user
08:31 28.01.2012.

E, Zorane, Zorane! Što tako brzo nisi smjenio Bandića kad si mogao. Ovakvog stručnjaka moraš slušati a ne tjerati od sebe. Znači, Hrvatsko plaći!

VL
FA
Fantom47
08:46 28.01.2012.

Tako i ona zvizdačica iz INE, prijavila lopovluk, pa ostala bez posla. Kome prijavila:Pa Liniću, on drma Vladom a ona na cesti. Trulež režima poprima grotesne razmjere.

VL
UN
unbekant
08:48 28.01.2012.

svaka cast Milanovicu....

VL
FA
Fantom47
08:48 28.01.2012.

Što je Ferdelji isto shvatio da režim može biti opasan, pa se posipa pepelom?

VL
SA
santovena
08:50 28.01.2012.

Milanović svojim bahatim ponašenjem skriva neznanje, nezrelost i nesigurnost.Svaki psiholog ili psihijatar će vam to reči. A Ferdelji je mislio da je još direktor i da što on kaže, ima da se sluša i izvrši. Takav kadar nikad ne može biti član nekog tima, nego solo igrač. Anaš predsjednik Josipović i dalje je na dvije stolice, bez obzira kako suprotne bile. Samo gladi i ono što se ne može izgladiti.

VL
KR
krka
08:55 28.01.2012.

Gos.Ferdelji, ne opravdavajte sada neke stvari jer je prekasno. Postupili ste ispravno, samo Vi niste naučeni na nasilničko ponašanje i blic reakcije naših političara. Zoki je nažalost baš na Vama treniral strogoću i sigurno mu je već danas krivo, ali to je njegova stvar. Vi će te sigurno opet uploviti tamo gdje se puno bolje snalazite t.j. poslovne vode i želim Vam sreću. Sada ste i Vi shvatili da biti političar nema veze sa hladnom glavom i IQ , već se politika zasniva na sirovoj snazi i bezpogovornoj poslušnosti,odanosti idealima partije i podobnosti. Dakle, Vaš ulazak u politiku je bila puka avantura, pošto niste istih karakteristika. Sretno.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:56 28.01.2012.

evo vam vašeg dičnog zokija! račan ga postavio na mjesto s kojeg je očistio vrh stranke, postavio svoje poslušnike po svim lokalnim rupama, i eto vladara scene. ajde sad recite nešto protiv njega, ajd sad njega pljujte ko što ste kosoricu! ajmo ,da vidimo kukci gdje ste se sakrili! ovo je sramota, hdz je optuživan, za svašta, i sad je on kroz sdpove medije krivac za svačiji problem u državi. smiješno mi je sada gledati, čitati, ove slinave članke po novinama, kako se i dalje zokiju ulizuju... jasno je da ih on plaća i dalje, tek će sa povećanjem broja ministarstava im dati materijala i novaca! povećavaju pdv, smanjuju zdravstvene doprinose.. kao, iz toga će poravnatati... sve uz cilju olakšavanja života poduzetnicima! jeste normalni, građani će platiti povećanje profita tajkunima, to je cilj igre, i nitša drugo!\" zato ćemo već na jesen imati fino napumpane rezultate, kao je nova vlada svojim odlučnim mjerama povećala povećala profite podiztenicima, povećala plaće...

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:56 28.01.2012.

i još nešto. ono, sa 2.500 kuna mjesečno plaća će porasti na 2.566 kuna! vrla stvar. roba će postupjeti radi pdv-a i inflacije i špekulacija (radi pres... i nesposobnosti zokija) barem za 5%. ode gore i energenti. to ste htjeli,, plaćajte za svoje grijehe. ovome narodu još nitko nije ni pokušao objasniti da za svaki svoj odabir i glas moraj usnositi i posljedice. 2000-e ste račana i linića doveli, koji su nas uništili ,rasprodali, pokopali. sad ste 2011-- zokija i ratka. i opet linića. oni će nam betonsku ploču na grob staviti.

VL
VI
Vito
09:01 28.01.2012.

Vladimir Ferdelji je napravio baš ono što je morao - pokazao stanovništvu i vlasti što se mora napraviti i nakoji se način to mora napraviti... Svako usporavanje samo je \"odljepljivanje\" dobro zaljepljenog flastera s intimnih dijelova i to polako dada svaka dlaka što jače zaboli prilikom čupanja... Umjesto da se potege naglo pa nek zaboli kliko treba i mora... Ovako će ostati i dalje čvrste dlake koje ne bi smijele, a one \"slabije\" bi i tako same otpale...

VL
Avatar tkozna
tkozna
09:03 28.01.2012.

Jedva čekam da vidim kak bu prešlo sa Čačićem. (Imam takav osjećaj kada Čačića gledam na sjednici Vlade da govorom tijela govori \"Bože kako sam dobar i bolji sam od tebe Zoki, bi\'t ću strpljiv i but\' ću Predsjednik Vladede umjesto Predsjednika Vlade\").

VL
VI
Vito
09:04 28.01.2012.

Koga se zoran milanović boji? Umjesto da otpusti, doslovno van iz uprave bez pardona, očite neradnike državne uprave, on otpušta \"glasnika\" koji mu to najavljuje... Štrajk državnih apartčika? Ma koga oni varaju? Samo sebe, jer su lijeni raditi nešto ozbiljno,jno, a za štrajk se treba pokrenuti dalje od udobne fotelje gdje se ne mora raditi i nitko te ne vidi...

VL
AN
antimafia
09:07 28.01.2012.

Većina komentatora nije u stanju dokučiti elementarne stvari, miješaju se kruške i jabuke. Ferdelji je barem pošten i priznaje da je napravio glupost, na tome mu svaka čast, ali da je uprskao to nema dvojbi, i kao što sam rekao prije neki dan, sam je sebi presudio, Milanović je bio prisiljen dati mu otkaz.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
09:12 28.01.2012.

Neznam zbog čega me ovaj slučaj sa Ferdeljijem podsjeća na slučaj don Grubišića.

VL
GE
Gec
09:17 28.01.2012.

Otpustiti ovakvog stručnjaka iz vlade može samo kreten ili bahati političar koji iza sebe nema nikakve rezultate u životu. Koga je to Zoki do sada vodio...možda vod izviđača u djetinjstvu...čovjek bez iskustva vodi vladu i kroji nam sudbinu. Ferdeljija uspješnog menagera koji je vodio firmu od 1200 ljudi on ne pozna i otpušta bez razgovora...sramota i bahatost. Takvog čovjeka oni stave da bude tamo neki pomočnik, a Linić stara lopina ministar financija...Opačička direktno iz faksa (neš ti faksa - politologije) u sabor. Po kojim kriterijima ti Zorane biraš svoje suradnike...očito je sposobnost i iskustvo na nekom drugom mjestu. Dragocjeno vrijeme gubite u diskusijama oko vaših mirovina i povlastica koje su i dalje sramotno visoke. Ovo sve što su do sada napravili ili namjeravaju napraviti je čista kozmetika i gubljenje vremena. Ferdelji vam je ukazao na to, ja sam isto poduzetnik i vidim malo drugačije od političara...industrija je uništena, 700000 zaposlenih ne može hraniti 450000 aparatčika iz javnih službi i amen, taj broj treba drastično smanjiti i to odmah..a ovi kaže otpuštanja neće biti....pa tko će im zaraditi za plaće?

VL
OB
-obrisani-
09:29 28.01.2012.

to pozna Ferdeljive stavove taj zna da ovaj lik ima . jako redilakne, bahate i prepotentne stavove..... . otpuštanje 30 % javne uprave....drastično rezanje općina...županija...plaća...penzija . ..možda to i nije loše.....ja to neznam.........ali znam da se to ne radi.....preko GLOBUSA.........to je bilo pre...pre...pre...podlo...ljigavo...i...šugavo.....SRAM GA BILO

VL
OB
-obrisani-
09:26 28.01.2012.

otići u.....javno glasilo kao što je Globus....i ...popljuvati Vladu u kojoj sjedi i radi.....može samo.....budala . pa kome treba igrač koji namjerno radi penale u vlastitom šesnaestercu ????

VL
ZE
zelenakrava
09:28 28.01.2012.

Još jedan dokaz da osoba uspješna na jednom području ne mora biti odmah uspješna i u politici.Jednostavno to ne ide. Uspješni političari moraju biti malo pokvareni,malo dvolični a moraju imati i kakvu takvu viziju.Inače dostignu prag svoje nesposobnosti i samoo produžavaju agoniju. Primjer Churchil i Tito. Bili su pokvareni ali su bili uvaženi političari. Drugi primjer Tuđman.Kad je težio hrvatskoj neovisnosti i slobodi bio je koliko,toliko uspješan.Ali kad je Hrvatska oslobođena nije više znao što bi i vukao je krive poteze(privatizacija,200 obitelji,neće u EFTU , mi nismo na nivou Češke i Rumunjske i slične gluposti.Tada je bio loš vizionar i počeli smo nazadovati.Samo na račun stare slave (Slobodna Hrvatska) imao je podršku javnosti, umjesto da se na vrhuncu povukao i predao palicu nekom drugom (u HDZ-u ili izvan njega nije bitno).

VL
DU
Deleted user
09:33 28.01.2012.

ja ga ne poznajem...iz trećeg ešalona- sorry, ali morat ćemo ga plaćati... pa koja je to arogancija, zbog takve arogancije prije 8 godina nisu dobili izbore. U ovoj kampanji su ga držali u kopanji, tako da se malo vidio i čuo. Taman sam pomislio ono, ajde, dobili izbore, ne visi više u SDP-u, čovjek se promijenio, a onda opet bahatost. Kaj nisi mogao kao premijer sa svakim koji ti dolazi u Vladu porazgovarati i upoznati i dogovoriti pravila igre. Pa Ferdelji je uprošlih dvije godine dao desetak intervjua u kojima je kritizirao Vladu pa si trebao računati da to nije čovjek koji drži jezik za zubima.

VL
JO
josmalopanestalo
09:15 28.01.2012.

malo smo se svi mi preračunali

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.