Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO SUĐENJE

Fatalna ujna: 'Uništena sam, želim samo zagrliti kćer'

Slađana Novoselnik i odvjetnica Doris Košta pri dolasku na jedno od ročišta na Županijskom sudu u Splitu
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
08.06.2019.
u 08:40

Proteklog tjedna Vrhovni sud joj je ukinuo oslobađajuću presudu te je slučaj vratio na početak

Slađana Novoselnik, koja je bila oslobođena optužbe da je poticala suprugovog maloljetnog nećaka, a s kojim je navodno bila u ljubavnoj vezi, za ubojstvo supruga prije osam godina.

Ipak, protekli tjedan Vrhovni sud joj je ukinuo oslobađajuću presudu i vratio je slučaj na početak odnosno naložio je novo suđenje na splitskom sudu.

Ona trenutno živi sama s majkom kraj Virovitice.

Za 24sata govori kako cijela saga predugo traje, a jedina joj je želja da zagrli kćer. Ima pravo dva puta susresti se s djetetom koje je sada kod bake, majke ubijenog supruga. 

Zajedno s majkom preživljava od njezine mirovine i moli Boga da sve završi.

- Pogledajte me. Uništena sam sasvim, a tome su u dobrom dijelu doprinijeli i mediji. Tko će me nakon svega zaposliti. Tu i tamo ponešto radim, ali nemam ni snage za nešto bolje dok to sve ne prođe – govori.

Odvjetnica fatalne Slađane poručuje da su mediji pisali neistinito.

- Vrhovni sud je ukinuo presudu iz formalnih razloga jer se radi o bitnoj povredi odredbi zakona. Nije se ni ulazio u raspravljanje u dijelu koji se odnosi na Slađanu ili u onom dijelu koji se tiče njezinog nećaka. Presuda je ukinuta jer je sudac Županijskog suda u Splitu koji je predsjedao I. stupanjskim vijećem napravio grešku ne stupanjskim vijećem napravio grešku ne dostavivši zapisnike o ispitivanju svjedoka. Vjerujemo da će presuda i u ponovljenom postupku što se tiče Slađane ostati ista – kazala je odvjetnica.

Povratak autobusa s učenicima čije su kolege stradali na autocesti kod Novske

Komentara 3

OB
ObrenM
12:21 08.06.2019.

Ako je tocno ono iz istrage,ta zasluzuje dozivotnu,a sad se prikazuje ko pacenica.Iz najnizih poriva dala je smaknuti dobroga cpvjeka,a sad bi je trebalo zaliti.

LU
lukathereem
11:51 08.06.2019.

Neka je poruka svima što ih čeka poslije zločina..

DO
domxerex
09:29 08.06.2019.

Ne znam što se dogodilo. Poznavajući naše pravosuđe vjerojatno nikada ni nećemo saznati ni 50% istine. Poznavajući naše nazovi novinarstvo dosada napisano o tom slučaju je barem 50% izmišljotine. Znamo samo da je čovjek ubijen i znamo tko ga je direktno ubio (ako uopće znamo i to) . Sve ostalo koliko se može vidjeti iz naslova je novinarsko lešinarenje, što zbog mogućih veza sa ubijenim ali najprije će biti zbog potrebe za senzacionalizmom. Kod naših novinara ako nešto nije senzacija onda se o tome ni ne piše a po njima se to onda nije ni dogodilo. Morate priznati prilično bolesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije