Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaja mlijeka
Povratak na članak

Farmeri bi 4,09 kn za mlijeko, a u trgovini stoji 3,79

Potrošnja u RH pala je 6%, a uvoz raste dvoznamenkasto, a poslovanje Dukata u 2011. godini bit će puno lošije nego u 2010.

Komentari 54

11
1111941
16:19 01.02.2012.

Politika mljekarske industrije je ucjenama seljaka izazvati povećanje državne potpore za mlijeko, pa na kraju seljacima će mlijeko plačati država a mlijekari će na kraju dobivati mlijeko besplatno. Dobit će odvlačiti u svoje matićne zemlje a nama će ostati \"sporazum sa EU\".

VL
RE
rexx331
20:00 01.02.2012.

Ako se ne varam, objavljeno je da Hrvatska uvozi mlijeko. Da se višak mlijeka u RH možda nije pojavio usljed prevelikog uvoza,a uzgred mlijeko u Hrvatsku ne uvoze građani već mlijekarske tvrtke. Gospodo, ako ja proizvedem višak proizvoda sigurno da neću još i uvoziti i zatrpavati tržište, osim ako ga ne želim uništiti. Naravno to je kod nas dopušteno,neka to netko pokuša u EU,mogao bi ostati bez svega .Ovako će možda dobiti i poticaje od drugih država(izvoznika mlijeka ) koji potiču proizvodnju kod sebe a našu guše.

VL
OB
-obrisani-
07:10 02.02.2012.

Neka farmeri prodaju sami sebi mlijeko po 4 kune za lit.

VL
Avatar Nikad robom
Nikad robom
07:13 02.02.2012.

baš smiješno - direktor Dukata Alen Fontana kaže da je uvoz porastao, da je dukat povećao otkup mlijeka - a onda tvrdi da je \"konzumacija mliječnih proizvoda u RH pala za još 6%\" pa gdje je onda taj silni višak???

VL
CU
culi
07:31 02.02.2012.

Neka ukinu uvoz i problem riješen, ali tko misli da je 4 kn za mlijeko puno neka si kupi kravu te ju nahrani podoji i počisti.

VL
DU
Deleted user
07:57 02.02.2012.

Cinjenica je da mljekari od odkupljene jedne litre kravljeg mlijeka naprave x litara razrijedjenog mlijeka koje onda nama prodaju, a od obranog rade sir i ostale proizvode te sigurno nisu na gubitku. Clanak je totalno tendenciozan i nema veze s veznom.

VL
CA
cap007
08:27 02.02.2012.

nasi farmeri i nisu bas normalni. kako mlijeko moze bit tako skupo kad ga u Njemackoj mogu kupit za 5 kn a imaju veci porez na mlijeko?! pretpostavljam da njihovi farmeri znaci traze oko 3 kune a nasi farmeri traze 4! Nasi su izgubili zdrav razum!

VL
LA
larala
08:38 02.02.2012.

otkupna cijena mlijeka je cca.2,50 kn i mljekari ju žele smanjti za 0,50 lp.....dok s druge strane kupci najjeftinije mlijeko placaju iznad 5 kn....i to ono gdje je iz tog mlijeka povađeno sve što valja i u njega natrpani razni konzervansi i aditivi.... cemu se u javnost plasiraju laži? što treba još više oguliti seljaka da bi prerađivaci ostvarili vecu dobit?......jer to je izgleda jedini cilj ovog clanka

VL
LA
larala
08:41 02.02.2012.

02.02.2012. u 08:27h cap007 je napisao/la: nasi farmeri i nisu bas normalni. kako mlijeko moze bit tako skupo kad ga u Njemackoj mogu kupit za 5 kn a imaju veci porez na mlijeko?! pretpostavljam da njihovi farmeri znaci traze oko 3 kune a nasi farmeri traze 4! Nasi su izgubili zdrav razum! ......................................................................................................................................................... u svemu ovome bi samo \"farmeri\" trebao zamijeniti sa prerađivaci jer oni su ti koji žele vece zaradu i traže smanjenje otkupne cijene mlijeka.....

VL
Avatar drasek
drasek
08:42 02.02.2012.

02.02.2012. u 07:31h culi je napisao/la: Neka ukinu uvoz i problem riješen, ali tko misli da je 4 kn za mlijeko puno neka si kupi kravu te ju nahrani podoji i počisti. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- A kada budemo htjeli teliće, onda pozovemo tebe (u pomoć)

VL
LA
larala
08:55 02.02.2012.

ako ima koji farmer iz blizine zgb, placam mu litru mlijeka 4 kn...dnevne potrebe cca. 3l...a, moglo bi se srediti da budu i vece.....jedini problem ce biti što mi klinci nece prepoznati pravo mlijeko radi svoje gustoce i okusa al, naviknut ce se vremenom....

VL
OS
otvoreni savez
09:28 02.02.2012.

Da ali prije nego što se 5 puta preradi i zamuti s onim u prahu...

VL
OB
-obrisani-
09:36 02.02.2012.

Notorna je laž da mljekari dobivaju ili traže 4,09 kuna za litru mlijeka. Problem je nesređeno tržište,a seljaci bi bili zadovoljni cijenom od 3 kune uključujući u tu cijenu i premiju.Ovako,prerađivači namjerno žele uništiti domaću proizvodnju,jer jeftinije mlijeko dobivaju izz uvoza. Da li je uvoz rješenje za Hrvatsku ili proizvodnja? Hoćemo li poticati svoju ili tuđu poljoprivredu? Do sada su kojekakvi hohštapleri vodili poljoprivredu i kuda nas je to dovelo možete vidjeti iz zapuštenih polja. Što se tiče sireva iz uvoza,normalno da je cijena jeftinija nego kod nas, kada ,recimo njemački proizvođač dobiva 2 eura po kili koju izveze. Obradimo ,konačno zapuštena zemljišta,jer cijena hrane će biti sve veća, a mi možemo proizvoditi i za sebe i za druge,samo trebamo znati što hoćemo. Ne može nama uvozni lobi diktirati što i koliko ćemo proizvoditi,jer u svijetu nema zaštićenije grane od poljoprivrede.

VL
CC
cow&chicken
09:45 02.02.2012.

Nitko nema pravo komentirati cijenu mlijeka, tko u stalu nije usao, svi vi koji govorite protiv farmera ne razmisljate koliko kosta proizvodnja jedne litre mlijeka, i vama su mljekare zamazale oci, sta je vama oni imaju monopol unistit ce proizvodnjuu u hrvatskoj, kvalitetnu proizvodnju, nase mlijeko izvoze van, a uvoze nekontrolirano mlijeko iz bih, mađarske i srbije, te zemlje nemaju središnji labaratorij za kontrolu mlijeka, ljudi ne kupujte jeftino mlijeko po centrima...to je OTROV...niste svjesni sto vam podvaljuju. francuska ima viska mlijeka za podmirit godisnju potrosnju RH i cilj im je unistit hrv. proizvodnju, da svoje mlijeko plasiraju kod nas.Farmeri su zadnjih par godina robovi mljekare i drzave!!! Izigrani su i podcjenjeni...to je vrlo tezak posao pun odricanja, tko nije probao molim da ne komentira!

VL
CC
cow&chicken
09:49 02.02.2012.

uvezli su jeftino mlijeko da napune skladista...i sad ocekuju da drzava otkupi viskove pa ce opet imat abnormalne profite...nadam se da nova vlada nece past na njihove smicalice. najprije su trazili promemoriu-placanje litre mlijeka po cijenama u EU, prosjek 27 zemalja, a sada kada cijena mlijeka u EU raste i tecaj eura vise im ne pase, svojevoljno prekidaju promemoriu i nitko im nista ne moze, odjednom se cijena određuje prema cijenama u srbiji i bih, pa jesmo li na referendumu odlucili za EU ili za BALKAN??? zalosno jako zalosno

VL
NE
neutralni
09:54 02.02.2012.

U ceskoj cijena mlijeka otkupna za jednu litru je 1.5 kuna ili 4.5 krouna.Za takvu cijenu mlijeka Hrvatski proizvođaci nisu tehnoiloski niti financijski jaki d amogu konkurirati.U danasnje doba nikoga nezanima nicji problem,danas je vrijeme mozes ili nemozes biti konkurentan,to je biznis a ne dogovorna ekonomija kao u komunizmu.Ti proizvođaci u ceksoj imaju po 500 hektara zemlje,500 do 1000 krava,suvremena tehnologija,cijena eko nafte je 3 kune itd.Da bi s emoglo tim konkurirati morati ce se jako dobro hrvatski proizvođaci oznojiti,a sa 20 ili 50 krava,25 hektara zemlje,nemogu konkurirati sami sebi a ne jakim proizvođacima.To je biznis a ne crveni kriz koji ocekuje pomoc.Preporucio bih tim svim proizvođacima da se organiziraju,udruze jer od filozofiranja nema kruha,biznis nepoznaje granice smao interes,tko to prije shvati biti ce mu pametnije tko neshvati,moze jedino kukati i plakati i nista drugo...

VL
IV
ivicas
10:01 02.02.2012.

shvatio sam Hrvatska nije turisticka zemlja Nego poljoprivredna . Neka vlada kaze vec jednom javno da je nama orijentacija polioprivreda a ne turizam ,pa da svi mi koji u turizmu mukom zaradjujemo za sebe i drzavu ,predjemo u seljake i lijepo zivimo od poticaja , jer se na selu dobivaju skoro bezkamatni krediti. ne placa se porez na zemlju , placa se 3 puta manje soc mirovinsko doprinosi nego u obrtu, dobiva se plavi dizel , kad je susa ili kisa dobiva se odsteta a u turizmu obrti dobiju k,, od drzave i moraju placati sve poreze iprireze jos i za nezaposlene spomenicku rentu vodit knjige itd e ša gdje je tu pravda , nego ajmo svi u seljake i drzavne sluzbenike

VL
KO
korisnik13
10:02 02.02.2012.

Svaki posao ako ga se reci kako treba traži puno truda i odricanja. Proizvođači mlijeka moraju zanti da nisu ono ti koji određuju cijenu na tržištu nego potražnja . Mavrović je to rekao svima ali nitko ga nije želio slušati. Inače od 6 kravica moja susjeda i njen muž sasvim dobro žive. Rade DIVAN sir koji prodaje na placu. Planira se još proširiti i još više raditi. I sve to bez kune poticaja .

VL
NE
neutralni
10:03 02.02.2012.

u ceskoj litra mlijeka u hypermarketima je 8 ,49 kruna ili 2.79 kuna,a da negovorim o cijenu masla,sireva i svega ostaloga,duplo jeftinije nego u hravtskoj a sa druge strane place radnicima duplo vece nego u hrvatskoj,nema neplacanja robe,placa se odmah ili u 7 dana,kad Hrvatska uđe u eu onda ce se sve to jako brzo srediti,dovesti u red ekonomija-zdrav biznis a ne lopovluk i sve ostale gluposti koje veze nemaju jedni sa drugima.

VL
NE
neverane
21:32 01.02.2012.

Pijte vino.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.