Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimili video
Povratak na članak

Evo što su Jokić i članovi ekspertne skupine poručili uoči prosvjeda podrške reformi!

"Nakon svih ovih 16 mjeseci, mi znamo da ova zemlja može sve. Ova zemlja može puno bolje: Živjela Hrvatska", poručili su članovi ekspertnog tima.

Komentari 47

VR
vrt
00:18 01.06.2016.

Nadajmo se da će tako otvoreno i veselo prihvatiti mnoge konstruktivne kritike pristigle u stručnoj raspravi, te one koje će tsk stići u javnoj raspravi.

VL
NE
Neo001
00:10 01.06.2016.

Jokić i društvo oko njega su se pobunili samo na najavu ukjučenja drugih u reformu, koji još nisu niti iznijeli svoje mišljenje i stavove, tako da su Jokić i društvo svojom pobunom samo rekli tko su u stvari i kako su otvoreni za drugačije mišljenje. Da su neke marke, kako se prodaju trebali su ih sam pozvati i napraviti javno sučeljavanje a ne odmah u uličnu pobunu.

VL
DE
derin
01:02 01.06.2016.

Nevjerojatno da RTL, jutarnji, pa čak i nova tv uopće ne pitaju za drugo mišljenje nekog iz sustava, nego samo slušamo jokica i ekipu mu i SDP. Ako negdje uspijete čuti drugo mišljenje, onda čujete da se radi o lošemm odrađenom poslu sa mnogo mana. Pristiglo je iz sustava 35000 argumentiranih primjedbi. Sutra je to obični SDP skup.

VL
DU
dužnosnik
00:18 01.06.2016.

Mandat im prestaje 9. 6. - razrješenje po zakonu - malo strpljivosti.

VL
MO
mobitel20
00:39 01.06.2016.

Jugonacionalisti. Pametni,perfidni, zajedno s takvim medijima zavode glupsone ispraznim parolama da budu na istom tragu sa Raukar,Violic,Pusic,Frljic,Jovanovic,Milanovicem koji se hvali da ih je bas osobno postavio. Da, Hrvatska moze bolje ! Sa jos najmanje 20 neovisnih strucnjaka koji nisu SDP trojanski konji...i sa jos najmanje 200 novih u predmetnim skupinama. Sto je sve jedan posteni ljevicar a vrhunski strucnjak,rekao na Dnevniku 3 o nekvaliteti materijala, to je strava. Pogledajte,na zahtjev...

VL
LI
lika64
00:01 01.06.2016.

vidi se koliko cijeni predsjednicu kad drži ruke u džepu

VL
DU
Deleted user
00:25 01.06.2016.

Jokic :politka se nesmije miješatii u reformu .Milanovic :ja sam osobno postavio Jokica ?? Kako nitko od Hr medija ne obradi ove dvije kontradiktorne činjenice ?

VL
Avatar BraBar
BraBar
02:06 01.06.2016.

Ministar Hasanbegovic: "Jasno stajalište Vlade od samog početka je bilo da se kurikularna reforma treba nastaviti, Vlada je dala potporu, ali jasno je rečeno da se trebaju uvažiti sve dosadašnje primjedbe, i na rad ekspertnog tima, i na rad pojedinih povjerenstva za konkretne predmete kurikularne sadržaje. Dakle Hrvatski Sabor je donio odluku, predložio da se ekspertni tim i skupine koje rade na kurikularnoj reformi dopune i prošire novim članovima, stručnjacima za pojedina područja i to je iz meni nepoznatih razloga izazvalo potres i ovo je potpuno neprihvatljivo - da jedna stručna rasprava postaje jedna vrsta sredstva za dnevno politički život i prepucavanje aktera u Hrvatskoj politici. Mislim da i gospodin Jokić to treba shvatiti i jasno se ograditi od pokušaja instrumentalizacije kurikularne reforme za dnevno političke ciljeve. Mi ćemo sutra vjerojatno vidjeti mnoge poznate aktere koji će iznositi svoja stajališta o tome iako mnogi od njih nemaju nikakve kompetencije za rasprave o tim pitanjima, dakle svima je jasno da je riječ o instrumentalizaciji s političkom pozadinom". U cemu je ovdje problem? Jokic veli neki dan, kada ga je gospodin Ilcic optuzio, da nije postavljen na funkciju od strane SDP-a. Milanovic javno izjavljuje da je upravo on taj koji je postavio Jokica i clanove ekspertne skupine. Tko od njih dvojice laze?

VL
AJ
ajmo
07:56 01.06.2016.

Blago si ga nama kad nam srbijnci kolo vode.Fuuj...

VL
CH
chiko
07:59 01.06.2016.

Evo samo neke činjenice: Ekspertna skupina - od 7 članova, svi su "društvenjaci", 5 ih je završilo filozofski fakultet od kojih je troje sa instituta za društvena istraživanja. Zar nitko od "prirodnjaka" tu nebi mogao nešto pametno reći? Dalje, predsjednicaca RH, premijer RH, ministar za obrazovanje i ostali članovi vlade govore da reforma mora ići dalje, a g. Jokić i ekipa daju ostavke. Pa tko je tu onda protiv reforme? Ako dodamo i Milanovićevu izjavu onda nije teško zaključiti o čemu se tu radi. Naravno, svatko normalan JE za reformu školstva, ali onda to treba napraviti puno kvalitetnije nego što je sad zamišljeno. Npr. u osn. školama informatika i dalje nije obavezni predmet, a nisam nigdje vidio ni nešto o uvođenju sustava kvalitete u školstvo.

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
08:08 01.06.2016.

Prosvjed u organizaciji sdp-a..

VL
ZW
zweistein
08:12 01.06.2016.

odabrao: zoran milanović

VL
Avatar krumpirsky
krumpirsky
08:19 01.06.2016.

čak bu i mile kekin prosvjedoval navodno je pročital svih 4000 stranica , a tek mrle iz leta 3 valjda ce izvest performans pa ce si dupe obrisat ,,,fakat koja crvena banda ljudi memorandum 2 je na djelu

VL
UR
urbanum
08:49 01.06.2016.

1. Kad Predsjednik bivše Vlade gospodin „Mi ili oni“ imenuje gospodina B.Jokića voditeljem ekspertne radne skupine to za g. Jokića nije POLITIKA! 2. Kad saborski odbor sugerira suradnju s novim ljudima to za g. Jokića je POLITIKA! 3. Kritike iz iz HAZU su za g. Jokića POLITIKA! 4. Primjedbe velikog djela javnosti su za g. Jokića POLITIKA! 5. Za g. Jokića političke stranke u višestranačkom sustavu nisu pozvane ocjenjivati rad njegove ekspertne radne skupine. To je u redu samo kad ga imenuje gospodin „Mi ili oni“! 6. Gospodin B. Jokić je za autonomiju struke u odnosu naspram POLITIKE. Tako on želi uvjeriti da je ono što kažu akademici u HAZU POLITIKA a ono na čemu on inzistira struka!? 7. Sve je ovo moguće u zemlji u kojoj umjesto javnosti postoje „Mi ili oni“ mediji te od naroda financirane UDRUGE koje za razliku od saborskih stranaka koje jesu POLITIKA po ovdašnjim kriterijima nisu POLITIKA! 8. Takav logički kaos po ekspertima koje vodi g. Jokić je pravi temelj reforme ni manje ni više nego OBRAZOVANJA1 9. Zato građani krenite i vi u prosvjede i ostavite svojim potomcima trag o vlastitom doprinosu u stvaranju ekspertnog kaosa!

VL
DU
Deleted user
08:46 01.06.2016.

To je samozvana skupina koju je imenovao Zoran Milanović! Meni dovoljno!

VL
MI
mirrro
07:37 01.06.2016.

ovi rade lakrdiju od države,nema cvrste ruke pa da kaze dosta vise,trebamo jednog novog tuđmana

VL
MK
mkeca
07:01 01.06.2016.

Prvo su neki dijelovi kurikula zagađeni političkim i ideološkim utjecajem (povijest, hrvatski, biologija..), neki lošim rezultatima, a nakon toga, svim silama, ne dozvolimo politici da utječe na kurikulum! I što ćemo dobiti?! Pametnome dosta!!!

VL
TO
tomst
08:17 01.06.2016.

Piskaralavečernjeg koja ste vi bezobrazna izdajnička bagra i kukavički paraziti ovoga društva, za par kuna izdajete hrvatski narod i huškate hr narod protiv susjeda u korist zločinačke SrpskeDemonskePartije. sramite se bagro izdajnička!!!!!!

VL
BE
blaz.elrat
08:00 01.06.2016.

Ovi koji će izaći na prosvjede,nemaju pojma o toj reformi.To su Milanovićevi ljudi,koji ga žele dovesti na vlast.Trebalo bi organizirati skup podrške ministru Šustaru,samo ne znam tko bi to trebao organizirati?

VL
MA
MarioG
07:45 01.06.2016.

Kaj je to "ekspertni" tim??

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.