Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobili potrebnu većinu

Europski parlament usprkos kratkotrajnom incidentu izglasao pakt o migracijama i azilu

Europski parlament
Foto: Monasse Thierry/ABACA/PIXSELL
1/4
10.04.2024.
u 18:48

Glasanje je bilo nakratko prekinuto optužbama koju iznose nevladine organizacije i krajnja ljevica, tvrdeći da se novim pravilima krše ljudska prava.

Zastupnici Europskog parlamenta izglasali su u srijedu na plenarnoj sjednici u Bruxellesu novi pakt o migracijama i azilu i sada je još preostalo da ga usvoji Vijeć EU-a. Svi zakonodavni akti koji čine pakt o migracijama i azilu dobili su potrebnu većinu. Protiv su glasali zastupnici krajnje desnice i krajnje ljevice.

Glasanje je bilo nakratko prekinuto kada su prosvjednici s galerije počeli izvikivati “pakt ubija”, što je optužba koju iznose nevladine organizacije i krajnja ljevica, tvrdeći da se novim pravilima krše ljudska prava.

VEZANI ČLANCI: 

FOTO Znate li koje je najdulje selo u Hrvatskoj? 'Idem kod susjeda tamo može značiti i nekoliko kilometara'

Europski parlament
1/8
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Crni labud
Crni labud
22:12 10.04.2024.

AP-ovi pučani izglasali sljedeće. Svaka zemlja dobit će kvotu koju mora primiti. Zemlja koja ne prihvaća izbjeglice trebala bi plaćati 20.000 eura za svaku osobu koju odluči ne primiti, a trebala bi prema kvoti određenoj s obzirom na broj stanovnika. Pretpostavka je da siromašne zemlje to neće moći platiti te će postati hotspotovi.

CH
chemica
22:26 10.04.2024.

Putin potiče ratove kako bi se što više izbjeglica uputilo preko EU granica, a lokalna proruska ljevica ih svesrdno prima. Jel to usfalilo nuklearki za gašenje ili novih dadžbina na benzince i dizelaše da budu što skuplji pa ajmo raju gurati preko ruba da podivlja na neki novi, još brutalniji način? To što od Rusa financirana ljevica može smislit...Samo zato da bi bio kaos? Gdje ruska zločinačka čizma stupi...

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
21:48 10.04.2024.

Krše se ljudska prava nas Europljana, ali mi očito nismo važni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije