Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNJACI PODRŽAVAJU TERMIČKU OBRADU
Povratak na članak

Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu: 'Samo 30 % otpada u žutoj vrećici može se reciklirati'

Termička oporaba nije nikakva konkurencija reciklaži zato što se njome tretira otpad koji se ne može reciklirati

Komentari 7

KR
kruno100
11:19 10.02.2024.

Kada naši "stručnjaci" znaju bolje. Bolje zakopavati dok ne preraste Velebit nego spaljivati na moderni način.

VL
SI
Silvio1
11:08 10.02.2024.

Odličan članak! To je ono što treba napraviti u Hrvatskoj. Treba informirati ljude iako mislim da to neki neće nikada prihvatiti. Takve treba zaobići i to neka naprave političari jer su problem zbrinjavanja otpada oni i stvorili. Pišem to jerr sam se time bavio, dok sam radio u Italiji.

VL
MO
morpheous
12:19 10.02.2024.

Senf i Možemo su se preko 15 godina borili protiv spalionica i uspjeli ih maknuti iz planova. Time su direktno odgovorni za današnje stanje sa otpadom jer su provodili svoju ekstremnu ideologiju koja se pokazala i ekološki i gospodarski neodrživom. Al naravno, danas to namjerno prešućuju i svu krivicu prebacuju na prošlu vlast što je samo djelomično točno. Na svojoj glavnoj temi su podbacili i zato im na idućim izborima nećemo dati novu šansu!

VL
PO
Poganec
16:24 10.02.2024.

Toliko smo sposobni,srednja zalost,Ali samohvale nefali kao da visoko razvijena zemlja,,,,,

VL
VE
Ventus
13:08 11.02.2024.

Senf i Benča prije 3 g. niti ćut a sad opet niti ćut nekog za protiv. Licemjeri.

VL
LA
larala
11:13 10.02.2024.

Smeće je postao unosan biznis jednako kao i spalionice/energane kojih u Hr. ima, grade se ali se o njima ne govori... jer zašto bi korist od tog smeća imali građani kad netko (privatnici) na njemu može dobro zarađivati. Plaćamo im za zbrinjavanje istog, gradnju tih energana, da bi nam isti prodavali energiju dobivenu iz tog smeća....i, gdje ćeš bolje, unosnije... više puta kapne lova za istu stvar.

VL
MM
Marljivi mrav
11:25 10.02.2024.

Dubrovačka republika ima svoju spalionicu. ,šteta što to nije dio hrvatske.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.