Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalni teret

Erdogan: Sirijski avion prevozio obrambenu opremu

sirijski zrakoplov,airbus
Reuters/PIXSELL
11.10.2012.
u 20:07

- Putnički avion ne smije nositi streljivo i obrambenu opremu- kazao je turski premijer Erdogan dodavši da se nažalost takva oprema nalazila u avionu. Sirija i Rusija negiraju da je zrakoplov prevozio ilegalni teret

Sirijski avion koji je jučer prizemljen u Turskoj nosio je obrambenu opremu napravljenu u Rusiji koja je bila predodređena za sirjsko ministarstvo obrane, izjavio je turski premijer Recep Tayyip Erdogan. - Putnički avion ne smije nositi streljivo i obrambenu opremu- kazao je Erdogan dodavši da se nažalost takva oprema nalazila u avionu. Turci su prisilili avion koji je letio iz Moskve da sleti u Ankari. Sirija i Rusija negiraju da je zrakoplov prevozio ilegalni teret, a Tursku su optužile za ugrožavanje ljudskih života.

>> Turska prizemljila sirijski avion i zaplijenila 'sumnjivi' teret

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
20:45 11.10.2012.

obrambenu opremu,haahahahahahahahhahahkaj je to pa sad.

TH
thekurcula
20:46 11.10.2012.

I ne samo to - Rusija ima ugovor sa Sirijom o vojnoj saradnji (čitaj prodaji oružja i drugim vidovima vojne pomoći) a do sada nema nikave suspenzije te saradnje, niti sa strane Rusije, niti nekakve zabrane od Saveta bezbednosti UN. Dakle, Rusija može sasvim legalno dostavljati Siriji oružje. Zašto bi to radili putničkim avionima? Ko je ovde lud?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
20:31 11.10.2012.

Rusija u Siriji ima vlastitu vojno-pomorsku bazu. Ako treba tamo mogu ruski brodovi iz Crnog Mora za nekoliko dana dopremiti kakvo god oružje u stotine kontejnera. Sirijski pobunjenici su ti koji trebaju oružje. Skoro je nevjerojatno da su Sirijci odanii vladi koristili avione za transport streljiva i to preletom preko turskog teritorija s kojom su praktički u ratu. Ne izgleda mi realno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije