Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC

ENC uređaj više nije moguće kupiti na benzinskoj

\'unu zagreb 28.05.2008 ...naplatne kucice na autoputu zapresic macelj... Foto:Antonio Bronic  =VECERNJI LIST=\'
\'Antonio Bronić/PIXSELL
18.06.2012.
u 07:00

Iz HAC-a su istaknuli kako na ovaj način žele imati uvid u bazu korisnika ENC-a zbog boljeg informiranja i komunikacije.

Tvrtka Hrvatske autoceste povukla je prodaju ENC uređaja (elektronička naplata cestarine) sa svih benzinskih postaja i drugih mjesta gdje se mogao nabaviti pa će vozači uređaj ubuduće moći kupiti isključivo na naplatnim kućicama.

– Cilj ove odluke je da imamo registrirane korisnike ENC uređaja pa je pri kupnji potrebno dati osobne podatke. Važno je naglasiti da će vozači i dalje na benzinskim postajama i kioscima moći kupiti sms bon kojim se može nadoplatiti uređaj pa se malo toga mijenja – kazao je Ronald Radojević, glasnogovornik HAC-a. Vijest o nemogućnosti kupnje ENC uređaja na benzinskim postajama već se proširila među vozačima pa se putem Facebooka već žale i postavljaju pitanje gdje ga mogu nabaviti. Iz HAC-a su istaknuli kako na ovaj način žele imati uvid u bazu korisnika ENC-a zbog boljeg informiranja i komunikacije.

– Želimo potaknuti i druge vozače da što više koriste autocestu i ENC jer osim bržeg prolaska kroz naplatu ta usluga nudi i jeftiniju cestarinu, po starim cijenama – kazao je Radojević. Dodao je da trenutačno imaju akciju, u kojoj se uređaj može kupiti za 1,25 kunu, ako se uplati svota od najmanje 500 kuna, uz što ide i 21,74 posto popusta. Uz sve to na pretplatnom računu HAC će uplatiti dodatnih 50 kuna, kao poticaj za korištenje ENC uređaja, pa tako korisnik za uplaćenih 500 kuna dobiva 688,90 kuna na računu.

Komentara 12

BU
BubyZG
08:21 18.06.2012.

Nek' ukinu ENC-ove i uvedu vinjete ( godišnje, polugodišnje i mjesečne ) i eto ti uštede : 1. Nema troška naplate ( hrpetina kućica, plaće za zaposlenike ... ) 2. Nema gužvi na naplatama ( uskoro će kod Demerja cesta biti šira nego duža ) 3. Maksimizira se stimulacija DOMAĆIH vozača da koriste autoceste

Avatar b.ri
b.ri
08:44 18.06.2012.

@buby Kad bi bio cilj hrvatskog vozača izvest na autocestu onda bi i uveli vinjete.. Ovako pušimo fore stanovith managera i članova vlade, čitamo što oni žele da mi čujemo.. I uzimaju novac ovih nesretnih turista. Šuplja politika za kratkoročne benefite.. @solo svaki put kad nadoplatiš, uvečaju ti iznos kojim onda raspolažeš na uređaju

DU
Deleted user
08:09 18.06.2012.

Stalno uvode nove popuste i nagrade? Imam ENC godinu dana i nikada nisam dobio nikakav novi popust ili nagradu. Valjda je mislio da si uprava podijeli popuste i nagrade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije