Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U središtu grada

U eksploziji u središtu Praga ozlijeđeno najmanje 40 osoba

Eksplozija u Pragu (1)
reuters/PIXSELL
29.04.2013.
u 11:15

Pripadnici hitnih službi nalaze se na terenu, a prema posljednjim informacijama ozlijeđeno je najmanje 40 osoba

Snažna eksplozija jutros je oštetila zgradu u središtu Praga, a ozlijeđeno je najmanje 40 ljudi. Potvrđeno je i da su četiri osobe teže ozljeđene te da imaju prijelome i unutarnje ozljede. Među ozlijeđenima je i nekoliko stranaca, a najmlađa ozlijeđena osoba ima 17 godina, a u bolnice je prevezeno 35 osoba, a na mjestu eksplozije članovi liječničkih timova pregledali su ukupno 55 osoba i pružili im adekvatnu medicinsku pomoć.

Najvjerojatniji uzrok eksplozije je curenje plina, a cijela četvrt je evakuirana zbog straha od novih eksplozija, jer, navodno, plin i dalje curi.

Mediji javljaju da je do eksplozije došlo jutros oko 10 sati u ulici Divadelni, a sa zgrade su počeli padati i dijelovi fasade. Iako se strahovalo da se unesrećeni nalaze ispod ruševina zgrade, psi tragači nisu otkrili nikoga. U poslijepodnevnim satima ponovno su najavljene pretrage područja jer su tri osobe zavedene kao nestale, iako se vjeruje da su prije eksplozije napustile zgradu.

Od siline eksplozije koja se dogodila nekoliko desetaka metara od praškog Narodnog kazališta i poznate kavane Slavije popucala su stakla na zgradama i stotinu metara udaljenim od mjesta eksplozije. Poznata kavana "Slavija" evakuirana je i zatvorena.

Radnici su isključili plin u 20 objekata kako bi spriječili eventualne ponovne eksplozije i trovanja. Trenutno je na terenu 61 od ukupno 150 spašavatelja i vatrogasaca koji su hitno pozvani na mjesto nesreće.

Gradske vlasti ponudile su pomoć u zbrinjavanju građana koji neće moći vratiti se u svoje domove tijekom dana. Točan uzrok eksplozije još je utvrđuje, a gradonačelnik Bohuslav Svoboda neslužbeno je isključio teroristički napad.

Promet je potpuno blokiran u tom dijelu grada, a poviše mjesta nesreće leti i policijski helikopter.

>>Urušila se zgrada u Francuskoj! Dvoje poginulo, 9 ozlijeđeno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije