Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA NA ČELU

Egoizam je uzeo 10 mandata, Srb i Đapić moraju odstupiti!

'15.12.2010., Split - Presica splitskog HSP-a na kojoj su razgovarali  kako je gradonacelnik Kerum doveo Grad i Hajduk na rub bankrota.  Luka Roguljic, Hrvoje Tomasovic. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
07.12.2011.
u 14:57

IZBOR U VELJAČI Nije trenutak za osobnu promociju, kaže Srb koji će sazvati sabor HSP-a

Ostavku predsjednika stranke Daniela Srba, povlačenje iz aktivne politike počasnog predsjednika Ante Đapića i nove stranačke izbore, za koje je najavio svoju kandidaturu, zatražio je jučer Hrvoje Tomasović, čelni čovjek splitskog HSP-a.

Duspara, kandidiraj se!

"Moram se ispričati hrvatskom narodu i svim pravaškim biračima zbog egoizma, nesloge, sebičnosti, gluposti i međusobnog nerazumijevanja svih pravaških čelnika, kao i mene samoga, što smo hrvatskome narodu oduzeli 10 saborskih zastupnika u najvažnijem trenutku naše domovine, kada bismo trebali ući ponovo u državne asocijacije, i za to nemamo niti isprike niti obrazloženja!", napisao je u otvorenom pismu.

Zatražio je i da drugi šefovi ogranaka iznesu svoje kandidature, pozivajući konkretno šefa slavonskobrodskog HSP-a i tamošnjeg gradonačelnika Mirka Dusparu koji je inače imao najbolji rezultat, jer, smatra "ako još imamo imalo morala i časti, to je najmanje što u ovome trenutku možemo učiniti za stranku!"

Šef stranke Daniel Srb uzvratio je iz Osijeka da želi povući poteze koji će stranci donijeti dobro, bez ikakvih kalkulacija.

– Ovo nije trenutak za osobnu promociju pojedinaca već trenutak kad se trebaju pronaći zajednička rješenja za budućnost stranke – kaže Srb navodeći da će Sabor HSP-a sazvati u veljači. Hoće li se on kandidirati ovisi o tome hoće li imati snažnu, dvotrećinsku potporu.

'Splitska tragikomedija'

"Nemam komentara, osim da je tragikomedija da Tomasović, kao čovjek s najslabijim, sramotnim rezultatom uopće izlazi u javnost. O svojim ću postupcima i odlukama uskoro izvijestiti javnost", odgovorio nam je Đapić SMS-om.

Pozvani M. Duspara, pak, kaže da nema ambicija postati šefom HSP-a, ali ima "ambicija da se stranka poziconira gdje joj je i mjesto.

– Žalosno je da 145.000 pravaških glasova vrijede samo jedan mandat. Zbog sujete pojedinaca došli smo gdje jesmo – zaključio je ne odajući na koga je mislio.

Komentara 12

Avatar Časna seka
Časna seka
21:31 07.12.2011.

Zašto su u toj stranci svi tako fizički zapušteni... U gorem su stanju nego HSS-ovci.

OB
-obrisani-
22:02 07.12.2011.

Djapic prvi ,drugi Jukic, treci Srb mars iz HSP nanijeli ste stetu ogromnu HSP,pravasima a naj vecu hrvatskome narodu !! Stoga mars iz stranke !! PLJUC!! Koja steta 12 mandata Djapic se sakrijo i misli narod ce zaboraviti !! PLJUC !!

DE
demokršćanin
21:12 07.12.2011.

JEDINO UJEDINJENJE! Katastrofa pravaškog pokreta na ovim izborima zahvaljujući razjedinjenosti i povratku počasnog predsjednika Đapića na političku scenu nameće što hitnije ujedinjenje svih postojećih pravaških stranaka i odbacivanje međusobnih animoziteta svih predsjednika pravaških stranaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije