Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šire mržnju

Egipatski imam: Pobijte sve one koji imaju veze s filmom!

Nevinost muslimana (1)
Reuters/Pixsell
Autori: kh/VLM, ba/VLM
18.09.2012.
u 10:10

Pripadnici Al-Qa'ide iz Magreba smrt američkog veleposlanika Chrisa Stevensa nazvali su darom

Sjevernoafrička podružnica Al-Qa'ide poticala je muslimane u regiji na ubijanje američkih dužnosnika u znak prosvjeda protiv filma "Nevinost muslimana" koji se izruguje islamu i proroku Muhamedu, javlja CNN.

Podsjetimo, film je izazvao more nasilnih prosvjeda u zemljama poput Egipta i Libije, a američki veleposlanik Chris Stevens ubijen je u Benghaziju tijekom jednog od prosvjeda. Pripadnici Al-Qa'ide iz Magreba Stevensovu su smrt nazvali darom.

osim toga, egipatski imam Ahmad Fuad Ashush izrekao je pak fetvu, odnosno odluku o smrtnoj presudi svima koji su sudjelovali u stvaranju filma.

– "Izrodi" koji su snimili ovaj film su nevjernici. Izričem fetvu i pozivam mlade muslimane u Americi i Europi da je poštuju, što znači da ubiju redatelja, producenta, glumce i sve one koji su pomogli u promocij filma – rekao je Ahmad Fuad Ashush, piše AFP. 

>> Autor 'Nevinosti muslimana' bio osuđen zbog metamfetamina

Komentara 56

PN
pnik
13:27 18.09.2012.

ovdje ne govorimo o imperijalističkoj politici Amerike, ovdje govorimo u nepoštivanju ljudskog prava na mišljenje i slobodu govora u svijetu. Nitko ne sili muslimane da taj film pogledaju (mada, zašto ga ne bi pogledali? se boje nečeg?). Nitko muslimane u njihovim zemljama ne tjera da se preobraćaju, nitko se ne petlja u lokalno zakonodavstvo - NATO je tamo iz geostrateških razloga, ne ideoloških. Nitko se ne petlja u Saudijsku Arabiju jer surađuje i ne talasa, za razliku od ostalih. i koliko od tih 200 000 je ubila vojska, a koliko bombaši samoubojice? to je još bolje pitanje.

PN
pnik
13:18 18.09.2012.

postoji jedna stvar koja bode u oči sve normalne ljude. ne može se zbog tuđeg mišljenja nekoga ubijati, pljačkati, vandalizirati - to je najobičnije barbarstvo i muslimani i dalje dokazuju da su alfa barbari svijeta. S nečijim mišljenjem se možetee slagati ili ne, možete voljeti osobu ili ne, možete ju poštovati ili ne, možete apsolutno ignorirati, vaše pravo, ali i onaj drugi ima pravo misliti i govoriti što hoće, makar to bilo uvredljivo za vašu vjeru.Ako ćete ga ubiti zbog toga, onda ste najobičniji barbari, a ostali koji šute i mukte odobravaju se ne mogu okarakterizirati nikako drugačije nego ljudske nule (da se ne služimo težim, primjerenijim rječima). jer ako se može sprdati i govoriti protiv Crkve i kršćanske religije, židovske religije ili bilo koje druge religije, e onda može i protiv islama. Smeta vam? Natrag u islamske zemlje i ignorirajte ostatak svijeta.

UK
UKUSA
13:27 18.09.2012.

S jedne strane tragedije Al-Qa'ida potiče muslimane na ubijanje američkih dužnosnika A s druge strane tragedije Amerika financira Al-Qa'ida da ubija ljude po onim zemljama koji nisu jos njeni sateliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije