Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proizvodnja droge

Autor 'Nevinosti muslimana' bio osuđen zbog metamfetamina

nakoula basseley nakoula (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.09.2012.
u 12:12

Nakoula Basseley Nakoula 1997. godine priznao je krivnju i odležao godinu dana u zatvoru u Los Angelesu te još tri mjeseca uvjetno

Tvorac filma "Nevinost muslimana", koji je uvrijedio brojne muslimane i uzrokovao nasilne prosvjede u bliskoistočnim zemljama, devedesetih je u SAD-u uhićen zbog namjere proizvodnje metamfetamina te je navodno upravo u zatvoru pisao scenarij za kontroverzni film, prenosi Daily Beast. Nakoula Basseley Nakoula 1997. godine priznao je krivnju i odležao godinu dana u zatvoru u Los Angelesu te još tri mjeseca uvjetno. Međutim, 2002. godine prekršio je pravila uvjetne kazne pa je osuđen na još jednu godinu zatvora. Proizvodnja droge nije jedini njegov zločin – zbog prevara s čekovima u lipnju 2010. godine osuđen je na 21 mjesec zatvora, no odležao je samo jednu godinu te je pušten uvjetno.

Nakon brojnih kaotičnih prosvjeda koji su popratili emitiranje kontroverznog filma otkriveno je da je 55-godišnji tvorac filma, koji se prvotno predstavljao kao Sam Bacile, Židov iz Izraela s kalifornijskom adresom, zapravo Nakoula Basseley Nakoula, koptski kršćanin podrijetlom iz Egipta. U međuvremenu je otkriveno i da je redatelj filma Alan Roberts, 65-godišnjak koji se dosad bavio pornografskim filmovima, prenosi NY Daily News.

Niskobudžetni i amaterski film premijerno je prikazan u lipnju u Los Angelesu pod naslovom "Nevinost Bin Ladena". Na premijeri je bila i policija koja je dobila dojavu o emitiranju antimuslimanskog filma. Nakon što se na internetu pojavio 13-minutni isječak iz filma pod imenom "Nevinost muslimana", u Egiptu, Libiji i drugim državama izbili su neredi u kojima je ubijen i američki veleposlanik u Libiji Chris Stevens.

Komentara 10

Avatar Zag
Zag
12:56 17.09.2012.

Pravi milosrdni kršćanin,da je katolik imao bi i osudu zbog pedofilije,nema sumnje da ga ćeka mjesto u Raju...

IC
ice12
15:16 17.09.2012.

Film je 0, ali dio muslimana pokazuje da je, nazalost, u pravu

IP
info_punkt
12:33 17.09.2012.

pogledao sam tu nevinost muslimana na youtubeu... to uopće nema veze s filmom, nego je neko bezvezno smeće, kao da ga je napravio srednjoškolac za jedno popodne... svejedno, nevjerojatno koliko su tim ljudima isprani mozgovi, da idu divljati po ulicama,, paliti i ubijati radi takve gluposti. sva je sreća da su toliko zaostali u svakom tehničko-tehnološkom smislu, inače, jao si ga svijetu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije