Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 GODINA POSLIJE

Dva stara prijatelja, trideset godina kasnije...

Han i Chewy
Foto: Lucasfilm
1/3
01.07.2010.
u 17:44

Pilot i kopilot Millenium Falcona, Han Solo i Chewbacca, to jest Harrison Ford i Peter Mayhew, prvi put su zajednički pozirali fotografima nakon "Povratka jedija".

Povod za to bila je trideseta obljetnica filma "Imperij uzvraća udarac", sa svečanom premijerom u korist dječje bolnice St. Jude's, te se opet spojio nekad nerazdvojni dvojac koji je na čudan način dobio svoje uloge. Ford, koji je kod Georgea Lucasa glumio u "Američkim grafitima", prihode je dopunjavao stolarijom i upravo je Lucasu doma izrađivao ugradbene ormare kad je redatelju zatrebao netko za čitanje replika na probnim snimanjima. Vidjevši ga kako pred kamerom izgovara replike, Lucas je shvatio da svog Hana Sola ne mora tražiti - već ga je našao.

Portir u londonskoj bolnici King's College, 2.21 visoki Peter Mayhew, za dobivanje uloge trebao je samo ustati do pune visine. Lucas mu je ponudio izbor: ili Darth Vader ili Chewbacca, a Mayhew je odabrao krzneni kostim jer nije htio glumiti negativca nego pozitivca. (Stas Vadera odglumio je 2.00 visoki David Prowse, bilder koji je prije toga bio trener Christophera Reevea za "Supermana".) Tako su njih dvojica maestralno odigrali uloge corellijanskog pilota, bivšeg časnika Carske svemirske mornarice koji odbija naređenje i dezertira u krijumčare, i njegova nerazdvojnog pratitelja, wookieja Chewbaccu, koji mu je vječno dužan jer je odbijena zapovijed bila da Chewbacci odere kožu.

Što je dalje bilo, zna svatko tko je barem jednom u životu prošao pored kina u zadnjih nekoliko desetljeća, a lijepo je vidjeti da se stari dečki još uvijek dobro drže. A zašto se i ne bi držali – Sila će biti s njima, uvijek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije