Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slab nadzor

Đuro Lubura: svaka šuša u policiji može do izlista poziva!

'LuburaDjuro_nnn_unu_290611'
21.10.2012.
u 08:22

Policija bi morala moći nadzirati svakoga, pa i šefa SOA-e, ali za to mora imati opravdani razlog. Policija godišnje provjeri i do 50.000 brojeva i moguće su makinacije...

Tajne službe imaju još nekakav nadzor, ali policija baš nikakav iako je svojedobno dobila velike ovlasti, smatra Đuro Lubura, stalni sudski vještak za telekomunikacije i metodologiju prisluškivanja. Odnosno ovlasti koje su dodijeljene policiji nije pratio i odgovarajući nadzor.

Upravo zbog toga svaka šuša u policiji, kaže Lubura, teoretski može doći do podataka, odnosno izlista poziva bilo koje osobe.

– Policajac može provjeriti svoju ženu, ljubavnicu ili to učiniti za nekoga – smatra Lubura.

On objašnjava da nitko neovisan ne kontrolira policiju jer Povjerenstvo za rad po pritužbama u MUP-u smije reagirati samo kada se netko požali i to tek nakon što izjavi da je nezadovoljan odgovorom koji mu je na njegovu pritužbu dala policija.

Lubura je o toj problematici pisao i na svom blogu. Kada je riječ o tome da je policija, odnosno policijski USKOK neovlašteno nadzirao komunikaciju vodstva SOA-e, smatra da policija ima pravo nadzirati i tajne službe, ali za to mora imati valjan razlog.

– Policija bi morala moći nadzirati bilo koga, pa i šefa SOA-e, ali za to moraju postojati opravdani razlozi – rekao je Lubura.

Napominje da policija godišnje provjeri i do 50.000 brojeva telefona!

>> Policija nelegalno pratila telefone osoba iz SOA-e i Agrokora

Komentara 29

Avatar tkozna
tkozna
08:46 21.10.2012.

He, he he, Hrvatska zemlja državnih neprijatelja. Pa jeli moguće da se u dvije do tri godine provjere svi telefonski brojevi tko koga zove buz suvišnog zašto????? Zna narod dobro kad veli"nemoj sada preko telefona ajde vidimo se" ili "Nee mogu ti reči preko telefon". To ja zovem povjerenje naroda!

Avatar puky
puky
08:47 21.10.2012.

"svaka šuša " ... ja bih kazao da ja u ovoj najnovijoj komunističkoj aferi "svaka šuša " upravo vrh partije i drug ostojić koji provodi sa pozicije domovinskog ministra partijske zadaće a ne neki policajčić ... strava ...

Avatar WindFucker
WindFucker
08:42 21.10.2012.

Ako policija godišnje prati 50.000 brojeva, onda je prava sramota da je toliko krimiinalaca na slobodi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije