Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propast ulaganja

Dubai pred bankrotom, ozbiljne posljedice za svjetsku ekonomiju

Burj Dubai
Reuters
27.11.2009.
u 08:34

Dubai je nakupio 80 milijardi dolara stranog duga, a državni investicijski konglomerat koji duguje oko 22 milijarde dolara ne vraća dugove.

Prošlogodišnja financijska oluja uzela je svoj danak i cijene nekretnina u Dubaiju pale su za više od 50 posto, zaustavljena je izgradnja stotina projekata, a tisuće stranih radnika je otpušteno, piše danas britanski list The Independent.

Dubai je nakupio 80 milijardi dolara stranog duga, a Dubai World, državni investicijski konglomerat, koji duguje oko 22 milijarde dolara, objavio je da neće vraćati dugove idućih šest mjeseci, što je dovelo do potresa na međunarodnim financijskim tržištima.

Ekonomski kolaps Dubaija mogao bi imati ozbiljne posljedice za regiju i širu svjetsku ekonomiju, zaključuje The Independent. 

Ključne riječi

Komentara 126

OB
-obrisani-
09:45 27.11.2009.

Janezu, podalpski cobane, baloncic pun vlastite isprdacine, sto ima EU s Dubaijem? Otpizdi u neku od svojih alpskih dolina i cuvaj svoje ovce! To je posao za tebe!

RU
rudolf
09:46 27.11.2009.

E,sada smo tek u banani,kako kaže sanader,ovo je za hrvatsku gore nego ono u americi,tko će sada investirati u turizam,pitanje je za milijunaša,neće ni domaće banke,a kamoli netko drugi,drugo je pitanje koliko su matice naših banaka povezane sa investicijama u dubaiu koji je do jučer bio investicijski el dorado.dobiti ćemo uskoro odgovore.

EF
efteling
14:18 27.11.2009.

Ne poznajem tu problematiku,ali ako je tako onda je neiminovno da treba doci do zaokreta,ali i to kosta pogotovo da pojedine politicke partije u Hrvatskoj favorizuju jedno stanje koje Hrvatska ne moze platiti.Mislim na popularisticnu politiku,obecanje ne kosta puno samoo da se ja domognem polozaja.Realna politika je nesto drugoTo je vec pitanje svesti Hrvatskog naroda i ne bih u to ulazio jer mi je nepoznato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije