Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna proziva tužitelje:
Povratak na članak

DORH priznaje naše tablice za sve druge slučajeve osim za Lovrić-Merzel

Odgovor – 
U DORH-u kažu da u procjeni salona nije uzeto u obzir loše stanje objekta

Komentari 37

BU
Bulaba
07:23 18.04.2014.

Dečki, ali stalno zaboravljate podatak da je drugarica županica iz poštene Kukuriku koalicije prvo dogovorila previsoku cijenu, a onda je tražila NAMJEŠTENU procjenu Porezne uprave. Naglasak na NAMJEŠTENU.

VL
VV
valter.volf.315
07:50 18.04.2014.

Gospodo draga.Opce je poznato da se uvijek vode dvostruka pravila u procjenama ili se sudskom vjestaku kaze dogovorena vrijednost nekretnine.Nemojte nam mazati oci,pogoduje se kako se kome stigne i to nije samo slucaj u Sisku.Opravdanja porezne nam nisu potrebna,i recite kako je moguce da prostori u zoni jedan se prodaju po 50 % manjoj cijeni od vasih tabela?

VL
MX
Mister X
22:59 17.04.2014.

Bolesnici smo i ostat čemo , uvjereni kako smo super mudri filozofi ! I kao relni građani vidimo sve i svkoga oko nas Hrvata, ili Hvaticu - kriminalca lopinu svjesni sebe da nemožemo pogriješiti bilo kjoga da strpamo u zatvorvor zna se nije nevin ! Blago sretnoj EU što nas ima !

VL
AM
alberta.mutti.5
08:47 18.04.2014.

Nekretnine se ne proaju na osnovu tablicne vrijednosti. One se prodaju na osnovu trzisne vrijednosti. Da je DORH gledao druge vase psise sigurno bi sve tablicne procjene ponistio. Opste nacelo poreza je da se porez obracunava i placa na stvarnu ili realnu cijenu. Tablicni obracuni su izuzetci.

VL
Avatar jurko_zg
jurko_zg
08:05 18.04.2014.

Zasto se premijer uplice u istragu, zasto se gospodicna iz porezne bori za merzelicu!? 10 mil za autosalon,kod nas za 10 mil napravis 5 hitnih.

VL
19
1995josip
10:56 18.04.2014.

Netko pokušava zaštititi kumicu Lovrić , jer kuma je delala u interesu SDPa ! Ako je samo pola istine o onim skupim poklonima što je SDP županica slala kumama i kumovima u razna ministarstva , onda je sasvim jasno dano da su svi sa rukama u pekmezu i sada se boje da kuma ne propjeva i o drugim poklonima .Kako su samo lagano prihvatili u poreznoj u Sisku , koliko je mama od županice imala konja , kobila , krava , svinja , kokoši , pa zar misle da smo mi guske u magli ! To su ti pošeni kukurikavci .

VL
B2
bokida 2
09:28 18.04.2014.

Očito ovu gospođu nešto jako svrbi , pa je uzplahirena.

VL
K1
krilnik_11
10:12 18.04.2014.

Vrlo uskoro će i ova drugarica u Remetinec kao i dobar dio ministarstva financija a sve će ih tamo dočekati drug zoka.

VL
Avatar kamenjar
kamenjar
08:49 18.04.2014.

budućnost se ne gradi neoboljševizmom kako to hrvatski građani na izborime pokazuju

VL
MN
Marijan Nikic-Pejic
09:47 18.04.2014.

Hoce li to porezna uprava (tko su uopce oni) odredjivati nacin rada DORH-u? Otkada je to premijer Milanovic postao strucnjak za procjenu nekretnina i strucnjak po pitanjima poreznim? A kako je radila ta sisacka porezna uprava? Normalno da je radila naruku svoje zupanice

VL
IS
Iskra1
17:11 18.04.2014.

Nekretnine se prodaju na osnovu trzisne vrijednosti, a tablicni obracuni nisu norma vec su izuzetci. A u slucaju Merzel, tablicni obracun se “proveo” po 4 godine staroj tablici! I time opravdava porezna svoju sticenicu? Pa sto se sve ne ocekujeje od porezne? Ne mogu oni biti experti u svemu. ........…………………………………………………Porezna je odgovorna za cuvanje i upotrebu drzavnog vlasnistva, financijski (porezni) menadment ukljucivsi korupciju i pronevjeru, konflikt interesa itd. Vec od davno sam navela u komentaru da Nada Čavlović Smiljanec, trebala je odgovarati za financijsko stanje porezne , jer po njenom samom navodu u medijama, 20 godina nije se ubirao porez kao regularni dio posla, i sama je izlazila sa listama neplacenika poreza, i jos tome netocnim i ne-azuriranim bilancama. Samo za takvu aljkavost trebala je biti svrgnuta s pozicije. Njezinom knjigovodstvu se ne moze vjerovati, takva osoba ne moze obnasati ovako odgovorne i eticne poslove . Trebamo instituciju neovisnog revizora za poreznu.

VL
C0
cos 01
10:12 18.04.2014.

Samo da mi odgovori na jedno jednostavno pitanje. Da li država i prodaje svoju imovinu po tim tablicama po kojima kupuje. Naravno da ne . Na tim , uvijek namještenim natječajima rasprodaje se i po kunu i to u prvoj zoni.Pa ti ljudi stvarno misle da smo svi ovce. Samo me zanima cijena Croatia Osiguranja po tim tablicama. Navodno da je prodana prijatelju premijera za 5% realne vrijednosti.Da barem šute , ali ne, oni su močni, oni vladaju.Ali došel bu vrag po svoje.

VL
DU
Deleted user
12:26 18.04.2014.

zanimljive su te tablice kao i osobe koje ih pripremaju

VL
MX
MXLCLGTG
17:38 18.04.2014.

Trebo bi DORH malo i u tu poreznu upravu u Sisku procesljati izgleda da tu smrdi nesto vece.

VL
Avatar sssunceee
sssunceee
08:32 18.04.2014.

Nije istina da Porezna uprava u Sisku procjenjuje temeljem tablica! Ista Porezna uprava se nije složila s procjenom nekretnine koju sam kupila 2002. godine dok na teren nije poslala dvije službene osobe iz Porezne uprave. Obišle su kompletnu nkertninu, pregledalele svaki kutak i tek se onda složile s cijenom iz kupoprodajnog ugovora, a platila sam doista sve i lipu koja je navedena u ugovoru i to na račun prodavatelja. Radilo se o nedovršenoj nekretnini i naravno da nije mogla koštati kao dovršena novogradnja, a iz tog razloga ni porez na promet nekretnina nije isti. Dakle, tek nakon uvida u stanje nekretnine dobila sam rješnje Porezne uprave u Sisku.

VL
RE
real
10:49 18.04.2014.

ovakvi s slučaji su delikatni, pravo rješenje je da i prodaje i kupovine od strane države budi s javnim oglasom na kome može konkurirati više zainteresiranih ... slično je i s slučajem Heljmendi, on je sad ponudio natrag dionice poo kupovnoj cjeni... ako vlada izađe s tvrdnjom da su sad dionice realno puno jeftinije, onda Sanadera treba nagraditi jer ih je dobro prodao...

VL
M3
Miške 3
18:02 18.04.2014.

Dečki, ove dvije gospođe na slicu izgledaju kao prave partijanerice. Desna je ispolirala zube ( "Bako, zašto imaš tako velike zube?) a njezina frendica sva u djevičanskoj ( poreznoj) bjeljini. Slovenci bi rekli "prav za rez".

VL
AK
akil
11:47 19.04.2014.

Gospođa Mercel je zgodna i pametna osoba.Družila se manje zgodnim ali imućnim osobama,a za kumove i prijatelje birala samo odabrane.Drago mi je da se na listi koji su bili i još uvijek uz nje i naš dragi predsjednik države koji eto po statistiki ima povjerenje visoko?,i da ga SVI? vole i poštuju,i neznam čemu tolika vika na gospođu koja nije kriva dok to pravo i pošteno"?suđenje ne dokaže!

VL
GU
gustirna
19:38 18.04.2014.

a sto je sa zgradom u planinskoj.da li je milance zatrazio da se pogleda kako je tu zgradu porezna procjenila........i da li je sanader trazio od porezne da procjene zgradu na onoliko koliko je on htio.

VL
DU
Deleted user
14:58 19.04.2014.

A da li je porezna po istim tablicama procijenila imovinu gospođe županice i bliže rodbine, pa onda uzela drugu tablicu s prijavljenim prihodima pa onda napravila jednostavnu operaciju oduzimanja? Mislim ako se postupak može provesti u slučaju Thompsona kako se ne može u slučaju županice ili našeg najvećeg antifašista kojem su prijatelji posudili milione za stanove?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.