Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barack Obama:

'Dopustimo li da Amerika tuži Saudijsku Arabiju zbog 11. rujna, ostale države pokrenut će tužbe protiv nas'

Barack Obama
Foto: Reuters
1/4
20.04.2016.
u 13:50

Čelnik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost (DNI) James R. Clapper nadzire pojedinosti kontroverznog izvještaja kako u javnost ne bi stigle informacije koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost od interesa SAD-u

Predsjednik SAD-a Barack Obama u utorak je stigao u Saudijsku Arabiju i osvrnuo se na kontroverzni izvještaj o tragediji koja je pogodila Ameriku 11. rujna 2001. godine.

U 28 stranica izvještaja, navodno je pronađena veza između terorista Al-Qaedae i saudijskih službenika, a bivši američki senator Bob Graham u emisiji CBS-a '60 Minutes' kazao je da vjeruje da je saudijska vlada pomogla otimačima zrakoplova tog kobnog dana prije 15 godina, javlja RT.

Za tekst u izvještaju, Obama tvrdi da je "imao predosjećaj o čemu se radi", ali da velika količina informacija treba biti provjerena.  

Čelnik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost (DNI) James R. Clapper nadzire pojedinosti izvještaja kako u javnost ne bi stigle informacije koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost od interesa SAD-u.

Obama također napominje da ne podržava legalizaciju zakona kojom bi obitelji žrtava 11. rujna mogle tužiti Saudijsku Arabiju.

- Ako američki građani pokrenu tužbe strane vlade, otvaramo mogućnost da Amerika također bude na meti tužbi ostalih zemalja - zaključuje predsjednik Obama. 

Saudijska Arabija nedavno je prijetila da će, ukoliko Kongres odobri zakon, prodati američku imovinu u vrijednosti od 750 milijardi dolara. 

Američka predsjednička utrka i dalje je u tijeku, a pitanje je kako će se nasljednik Bijele Kuće nositi sa spomenutim problemima.

>> Putin i Obama namjeravaju osnažiti primirje u Siriji

>> Ni nakon godinu dana Amerika nije uspjela uništiti ISIL

Komentara 41

KA
Kameni
16:19 20.04.2016.

Treba da vas tuze porodice 8,2 miliona ubijenih Vijetnamaca, ubojice najgore vrste, tako vam se treba vracati.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
17:52 20.04.2016.

VEROVALI ILI NE: Američka vojska se nalazi u 147 država na planeti!.... Operation Iraqi FreedomAmerička vojska je prošle godine sprovodila operacije u 147 država, što predstavlja otprilike 75% planete. Vojne operacije SAD i NATO-a su eksponencijalno porasle proteklih godina, poštoošto su zapadne nacije preuzele na sebe ulogu svetske policije, koristeći taj položaj u svoju korist u svakom mogućem trenutku. Sama činjenica da su vojni agenti SAD postavljeni u toliko različitih oblasti govori o tome da SAD vode mnogo složeniji rat nego što iko može da zamisli..

Avatar d-ano
d-ano
21:38 20.04.2016.

---raspad amerike se polagano nazire,,truli kapitalisticki sistem je nagrizao sam sebe ,,,,sad jos da pojedine zvijezdice pozele ostvarit nezavisnost sto im ustav naravno dozvoljava,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije