Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRAVA BOMBA'

Dominique Strauss-Kahn mogao bi postati savjetnik u vladi Srbije

dominique strauss kahn
Reuters/PIXSELL
30.07.2013.
u 07:16

Aleksandar Vučić spomenuo je mogućnost da strani stručnjak dobije bitnu funkciju u vladi, Danas doznaje da je riječ o bivšem šefu MMF-a

Dominique Strauss-Kahn, bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda, mogao bi postati savjetnik u srbijanskoj vladi, doznaje Danas. Naime, lider Srpske napredne stranke i prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić na sjednici glavnog odbora stranke u petak je spomenuo mogućnost da jedan stranac dobije bitnu funkciju u rekonstruiranoj vladi.

Vučić nije naveo ime tog stručnjaka iz inozemstva, no poručio je da će njegovo ime "biti prava bomba". Danasu je pak potvrđeno "u obaviještenim izvorima" da je riječ upravo o bivšem šefu MMF-a.

Francuz Strauss-Kahn bio je direktor MMF-a od 2007. do 2011. godine, a mandat mu je bio obilježen optužbom za silovanje koje je protiv njega podnijela newyorkška sobarica Nafissatou Diallo. Tužiteljstvo je bilo odbacilo optužnicu zbog neusaglašenosti sobaričinih izjava, ali je slučaj nastavljen kao građanska tužba pred njujorškim sudom, a tužba je na kraju riješena nagodbom.

Strauss-Kahna je nakon tog slučaja za pokušaj silovanja optužila i francuska novinarka Tristane Banon, no francuski su tužitelji odbacili tužbu zbog nedostatka dokaza. Strauss-Kahn priznao je da je pokušao poljubiti Banon.

No, seksualne afere za Strauss-Kahna tu nisu stale. Francuski su tužitelji prošli tjedan rekli da će mu biti suđeno za podvođenje u slučaju prostitucijskog lanca u luksuznom hotelu Carlton u Lilleu. Strauss-Kahn je priznao da je nazočio zabavama na kojima se upuštao u seksualne odnose sa ženama, no inzistira da nije znao da su prostitutke.

>> Strauss-Kahn nagodbom riješio tužbu za silovanje sobarice

>> Sarkozy Strauss-Kahnu: Ako imate dokaza protiv mene idite na sud

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije