Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez zaštitnog kaveza

64-godišnjakinja prva na svijetu preplivala od Kube do Floride

Diana Nyad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.09.2013.
u 20:24

Boreći se s meduzama i hladnim morem, ovaj podvig mnogi nazivaju tjelesnim kažnjavanjem

Diana Nyad, 64-godišnja plivačica, postala je prva osoba koje je bez zaštitnog kaveza preplivala od Kube do Floride. Boreći se s meduzama i hladnim morem, postigla je veliki uspjeh na ruti dugoj 166 kilometara, isplivavši je iz petog pokušaja, prenosi LATimes.

Dostigavši plažu Smathers u Key Westu na Floridi, nakon što je plivala više od 48 sati, Nyad je kao zaštitu imala specijalnu gumenu masku, nakon što su je prilikom prošlog pokušaja u lice ubole meduze.

Dva kilometra prije kraja rute, Nyad je zastala kako bi se obratila posadi koja ju je podržavala.

- To je moj dugogodišnji životni san i jako mi je drago što sam s vama. Stoga, nastavimo da možemo imati ogromnu zabavu - objavila je Nyad na svom websiteu.

Kao što se i očekivalo, ovaj plivački maraton bio je tjelesno kažnjavanje. Nyadin jezik i usne su natečeni, a liječnici su izrazili zabrinutost za njene dišne puteve tijekom završne faze plivanje.

Nyad je plivački maraton započela u subotu ujutro u Hemingway marini u Havani.

>>Morski psi prijete: Hoće li uspjeti preplivati od Kube do SAD-a?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije