Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masakr u francuskoj

Djevojčica (4) nije vidjela ubojice, skrivala se ispod mrtve majke

'A police officer walks in the grounds of the home of Saad al-Hilli in Claygate, south of London September 6, 2012. French police have found a girl aged about 4 alive in a car with the dead bodies of
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: abe/VLM, ba/VLM
08.09.2012.
u 16:18

Motiv četverostrukog ubojstva u francuskoj mogla bi biti svađa zbog novca između braće

Britanska i francuska policija pretraživale su u subotu kuću Saada al-Hillija (50), iračkog inženjera, koji je zajedno sa suprugom Iqbal (47) i njezinom majkom (74) u srijedu ubijen pokraj jezera Annecy u Francuskoj. U istragu slučaja koji je šokirao cijelu Europu, a koja je sada usmjerena na kuću u britanskom Claygateu, mogli bi se uključiti i Talijani i Švicarci. Dok policija u domu obitelji nastoji pronaći bilo kakav trag koji bi ih odveo do ubojice i doznati više o njihovu životu, dvoje al-Hillijevih rođaka, muškarac i žena, otputovali su sa socijalnim radnikom iz Velike Britanije u Francusku kako bi se brinuli za njegove kćeri koje su i dalje u bolnici.

>> Policija traga za vozačem koji je viđen kako bježi s mjesta zločina

Četverogodišnja Zeena preživjela je masakr jer se skrila ispod mrtve majke, a njezina sestra, sedmogodišnja Zainab, ima prostrjelnu ranu i razbijenu lubanju zbog čega je u induciranoj komi. Vjeruje se da su njih dvije jedini preživjeli svjedoci ubojstva s obzirom na to da je ubojica smaknuo i biciklista koji se slučajno zatekao na mjestu zločina. Motiv ubojstva mogla bi biti svađa zbog novca između al-Hillija i njegova 53-godišnjeg brata Zaida, a navodno se radi o nasljedstvu vrijednom, nagađa se, oko milijun funti. Iako je policija ozbiljno istražuje te navode istražitelja i planira ispitati brata, on ih odlučno opovrgava.

– Nemam ništa s tim, svađe nije bilo, a s policijom mogu razgovarati samo kao svjedok – rekao je Zaid koji će na ispitivanje doputovati iz Iraka. Istražitelji strahuju da ubojica više nije u Francuskoj, a s obzirom na to da je u glavu svake od žrtava ispaljen najmanje jedan metak, sumnja se i da je korišteno više pištolja pa čak i da ubojica nije bio sam. Policija se trenutačno najviše nada da će se sedmogodišnja Zainab oporaviti i otkriti ključne informacije o počinitelju.

>> Djevojčica se satima skrivala u autu ispod tijela mrtve majke

U međuvremenu su otkriveni novi detalji o ubojstvu, piše Daily Mail. Istražitelji sada vjeruju da su ubojstvo obavile dvije osobe, uključujući jednu na motociklu. Također je otkriveno kaok je na žrtve ispaljeno 25 metaka, a ne 15 kako se ranije vjerovalo.

Komentara 4

OB
-obrisani-
16:54 08.09.2012.

nezna policija i ne želi da zna da je Mosad ubio britansku porodicu Špijunska igra - Saad al Hili navodno je ubijen jer je stupio u kontakt sa Irancima i trebalo je da započne rad na izradi nuklearnog oružja Mosadsad ubio britansku porodicu? Britance iračkog porekla, Saada al Hilija (50), njegovu taštu i suprugu Igbalu, u Francuskim Alpima ubili su izraelski agenti jer je Saad radio na razvijanju nuklearnog programa Irana, prenosi britanski „San". Navodno, izraelski, ali i britanski obaveštajci pratili su Saada proteklih 20 godina. Rođeni Iračanin je za vreme vladavine Sadama Huseina radio i na razvoju nuklearnog programa u rodnoj zemlji. Agenti Mosada likvidirali su ga nakon što su dobili informacije da je Saad nedavno stupio u kontakt sa Irancima i trebalo je da radi na izradi nuklearnog oružja za Teheran, prenosi tiražni tabloid „San". naravno da sumnjiv i Saadov brat samo da bi se skrenu tok istrage

RE
@rea
17:23 08.09.2012.

"tiražni tabloid „San"." ______________ lol

OB
-obrisani-
20:49 08.09.2012.

The river that DID run red: Residents of Chinese city left baffled after Yangtze turns scarlet dailymail

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije