Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznesen na nosilima

Dječak izvučen živ iz ruševina 108 sati nakon potresa

turska, potres (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.10.2011.
u 07:59

Bez svijesti iz ruševina je izvučen i 18-godišnjak koji je helikopterom hitno prevezen u najbližu bolnicu.

Radeći pod svjetlima reflektora 108 sati nakon razarajućeg potresa sa sve manje nade da ima preživjelih turski spasioci bili su oduševljeni kada su ispod ruševine stambene zgrade izvukli živog 13-godišnjeg Ferhata Tokaya.

Dječaka su rano jutros poduprtog vrata zbog opasnosti od težih ozljeda na nosilima iznijeli iz ruševina, a u terenskoj bolnici liječnici nisu mogli vjerovati da je nakon toliko vremena, iako ozlijeđen, uspio ostati pri svijesti.

U potresu je, javlja Guardian, poginulo najmanje 550 ljudi, a njih 2300 je ozlijeđeno.

Vremenske neprilike tisućama koje su ostale bez svojih domova zadaju velike poteškoće. U šatorskom naselju postavljenom na stadionu u Ecrisu, gradu koji je najviše stradao u potresu, preživjeli se jedva bore s hladnoćom, kišom i snijegom.

Ispod istih ruševina iz kojih je spašen 13-godišnji Ferhat u nešto lošijem stanju, ali živ izvučen je i 18-godišnji Imdat Padak. Iako su mu oči cijelo vrijeme bile zatvorene, u jednom trenutku ih je otvorio i uz pljesak oduševljenih spasilaca helikopterom je prebačen u grad Van gdje su liječnici utvrdili da je, unatoč dehidraciji, na putu oporavka.

Prema posljednjim informacijama 187 ljudi spašeno je iz ruševina, uništeno je oko 2000 zgrada, a u još 3700 njih više nije moguće živjeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije