Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u Mimari

'Dižemo glas do neba - oslobodite hrvatske generale'

gotovina (1)
Screenshot: Haaški sud
09.11.2012.
u 09:40

Organizatori će donijeti "zagrebačku deklaraciju" kojom će generale Antu Gotovinu i Mladena Markača proglasiti "hrvatskim junacima Domovinskog rata".

Koordinacija braniteljskih udruga grada Zagreba sutra u 11 sati organizira javnu tribinu u muzeju Mimara pod nazivom "Dižemo glas do neba – oslobodite hrvatske generale".

Na skupu će govoriti biskup sisački Vlado Košić i Zvonimir Šeparović, a moderator rasprave bit će Domagoj Ante Petrić. Organizatori u najavi tribine pišu da očekuju da će donijeti "zagrebačku deklaraciju" kojom će generale Antu Gotovinu i Mladena Markača proglasiti "hrvatskim junacima Domovinskog rata".

"Zagrebačku deklaraciju" poslat će Saboru

"Deklaraciju ćemo zatim uputiti Saboru i zamoliti da se Deklaracija o Domovinskom ratu dopuni sadržajem 'zagrebačke deklaracije'", pišu organizatori u pozivu na tribinu. Na njoj će uručiti povelju obiteljima Markač i Gotovina. Očekuju da će na tribinu doći veći broj branitelja iz Zagreba i cijele Hrvatske, "hrvatskih domoljuba i svih građana koji podržavaju hrvatske branitelje i poštuju Domovinski rat".

Sisački biskup Vlado Košić je prije nekoliko dana pozvao sve vjernike svoje biskupije na post i molitvu "za pravednu presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na sudu u Haagu". Za pravednu presudu u toj će se biskupiji moliti na misama od nedjelje pa do sljedećeg petka kada će generali doznati posljednju odluku suda.

Najavljeno je već i da će se 16. studenog na videozidu izravno gledati izricanje presude u Đurđevcu, rodnom mjestu generala Markača.

>>Izricanje presude Gotovini i Markaču na videozidu u Đurđevcu

>>Gotovina i Markač doznat će konačnu presudu 16. studenog

Komentara 76

KO
koni
10:03 09.11.2012.

Pa , dragi branjtelji, svi mi znamo da su generali nevini. Da ste htjeli da se oslobode, trebali ste reči DORH-u tko su ljudi koji su palili , krali bijelu tehniku i ubijali starce koji nisu mogli ili htjeli otrići s ostalim Srbima. Šljam se sakrio među vama i sigurno će doći u Mimaru, puni "opravdanog gnjeva".

KR
kraljzvonimir
10:15 09.11.2012.

"Leti ptico, slobodu navisti Svakom onom koga jaram tišti Bog će ruku svom narodu pružit' Jer on čuva onog tko mu služi Vidimo se 16.11. brate!!! Izdrzi jos malo...!!!

KV
kviki111
12:04 09.11.2012.

09.11.2012. u 11:43h kontras je napisao/la: svi ste vi mirko norac. a i glavaš. pa što ne bi bili i gotovina i markač! ------------------------------------------------------------------------------ Tvrdili su prvo "svi smo mi Norci" dok nisu shvatili da tako Zagorci vele za budale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije