Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi su dobrodošli

Izricanje presude Gotovini i Markaču na videozidu u Đurđevcu

gotovina (1)
Screenshot: Haaški sud
08.11.2012.
u 14:37

– Nadamo se da će ovaj put presude ipak biti poštene i da će naši generali uskoro biti pušteni u Hrvatsku, svojim obiteljima, kažu organizatori

Izricanje pravomoćne presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču gledat će se u izravnom prijenosu 16. studenog i na velikom videozidu na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu. 

U rodnom mjestu generala Markača, koji je u Haagu nepravomoćno osuđen na 18 godina zatvora, dok su Gotovini dosuđene 24 godine u zatvoru, događanje organizira Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996 RH (UHB 1990-1996 RH). 

– Nadamo se da će ovaj put presude ipak biti poštene te da će naši generali uskoro biti pušteni u Hrvatsku, svojim obiteljima, prijateljima, suborcima i svim ostalim građanima Lijepe Naše koji ih željno iščekuju – ističu iz udruge i pozivaju sve branitelje i ostale građane da im se pridruže.

Udruga je već ranije u dva navrata organizirala prosvjedni skup zbog načina na koji se generale tretira na sudu u Haagu. 

>>Gotovina i Markač doznat će konačnu presudu 16. studenog

 

 

Komentara 6

KA
karambita
14:47 08.11.2012.

Zasto pravite cirkus od sudjenja..pa nije to nogometna utakmica

OB
-obrisani-
14:49 08.11.2012.

mi ne damo hrvatske heroje sta zivote izlozise svoje za krvavo stecenu slobodu vi ste ponos hrvatskom narodu

KA
karambita
14:53 08.11.2012.

Tomek, a o kojoj ti to slobodi pricas...pa blentane , za vrijeme SFRJ si mogao sa tadasnjim pasosem putovati svud po svijetu i bio si uvazavan i cjenjen...ej, SLOBODA..prije je bilo vise slobode,,bilo je vise teritorija bez granica...kakva je to sloboda kad ti za Dubrovnik treba putovnica..pihh. smijurijaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije