Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandalozni ispadi

Divlji nacist u ćeliji jer je tri puta vrijeđao Židove na internetu

\'05.04.2009.,Zagreb  - Ilustracija Facebook Photo: Danko Vucinovic/24sata\'
Foto: Danko Vučinović/24sata
1/3
19.06.2012.
u 09:30

Slikao se ispred Židovske općine s desnicom u zraku pa je na fejsu širio mržnju. Na kraju je veličao Adolfa Hitlera i završio u pritvoru

S rukom visoko podignutom u nacistički pozdrav stao je pred zgradu Židovske općine Osijek. Lagani mu je smiješak razvučen na licu. Kraj njega je u identičnoj pozi stajala djevojka. Lice joj je “maskirano” i skriveno portretom Adolfa Hitlera. Mladić iz Osijeka, tada 20-godišnjak, svoju je sramotnu fotografiju objavio na Facebook profilu pod nadimkom Grof Ivan Bücky. Zbilo se to u travnju 2010. Na četiri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana, osuđen je u prosincu iste godine zbog širenja rasne i druge diskriminacije. No, to mu, očito, nije bilo dovoljno upozorenje. “Zaradio” je prošle godine još jednu presudu, a prijeti mu nova kazna, i to bezuvjetnog zatvora.

Protiv miješanih brakova

Zbog vrijeđanja Židova uhićen je, podsjetimo, proteklog petka i određeno mu je mjesec dana istražnog zatvora. Da bude gore, najnoviji je incident počinio dok je bio na uvjetnoj kazni. Nakon fotografiranja pred Židovskom općinom, mladić je, naime, nesnošljivost prema Židovima nastavio širiti i lani u rujnu.

Kao prostor za to poslužio mu je ponovno Facebook, ali i druge stranice. Osuđivao je, među ostalim, miješane brakove, a veličao je Hitlera. Završio je stoga ponovno na sudu, a osuđen je na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Kazna mu je počela teći, otkrivamo, u veljači ove godine. Iako pod kušnjom, prstima je nedavno ponovno “udarao” po tipkovnici i ispisivao poruke mržnje, promicao neonacizam. “Adolf Hitler zna jako dobro što treba raditi sa Židovima”, samo je jedna od, neslužbeno doznajemo, bezumnih poruka. “Raspisao” se čak i po internetskoj stranici koja pripada organizaciji vezanoj uz izraelsku ambasadu u Hrvatskoj.

Budući da je ponavljač u ovim kaznenim djelima, najnoviji incident stajao ga je slobode.

Trgaju im ploču na zgradi

– Mladi ili ne znaju povijest ili privlače pozornost na sebe. Dolazi do toga da se negira holokaust, a svi jako dobro znamo da je šest milijuna Židova stradalo u nacističkim ubijanjima – komentira Željko Beissmann, predsjednik Židovske općine Osijek. Osim ispada ovog 22-godišnjaka, židovska se zajednica u Osijeku nije, dodaje Beissmann, suočavala s drugim slučajevima antisemitizma.

– Događa se, pak, da nam s vremena na vrijeme netko potrga ploču ispred prostorija Općine – navodi. Uvid u Facebook napise uhićenog mladića nemaju pa ne znaju o čemu je točno riječ.

Komentara 60

SO
s one strane dinare
10:06 19.06.2012.

U holokaustu nije pobijeno 6 milijuna židova. To je propaganda koju nameće židovski lobi, najmoćniji na svijetu...uz ovaj pedersko-liberalni... Nije mi cilj negirati holokaust, ali šta je previše, previše je.

CH
chemica
10:19 19.06.2012.

Dijete s poremećajem u ponašanju. Koliko moraš biti malo normalan pa da se nisi u stanju kontrolirati još tih nekoliko mjeseci, taman da ti istekne uvjetna kazna? Treba to poslati dobrom psihijatru. Ima dvadeset godina, a Židovi su mu već napravili više zla od njegovih Hrvata?! Svašta. Još jedan hajvan iz domoljubno-katoličkog legla kojima su za ovu nacionalnu katastrofu krivi ama baš svi drugi. Srbi, komunisti, Cigani, Židovi...U državi stvorenoj pod križem i šahovnicom. Ajde, danas bar ne otvaraju konc logore da na taj način obračunaju s "neprijateljima rvacke države".

Avatar MENSA
MENSA
09:50 19.06.2012.

HVALA BOGU! Hvala Bogu da se počinje "reagirati" na vrlo , vrlo opasni i agresivni primitivizam. nadam sew da to neće stati samo na ovom slučaju i ne samo na .....Židovima! I još nešto vrlo važno. Iz navedenog slučaja bjelodano je jasno da svaka država može "identificirat" kancerogene "stanice" u vlastitom tijelu! To je očigledno samo "pitanje" profesionalne i političke "volje"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije