Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Divjak pušten iz pritvora uz jamčevinu od 500 tisuća eura

div
afp
08.03.2011.
u 18:23

Glasnogovornica austrijskog suda Christa Zemanek rekla je za austrijsku novinsku agenciju APA da je Divjaku oduzeta putovnica i da neće moći napustiti Austriju dok ne bude donesena odluka o njegovoj sudbini

Bivši general Armije BiH Jovan Divjak, uhićen 3. ožujka u bečkoj zračnoj luci Schwechat, temeljem međunarodne tjeralice Republike Srbije u kojoj se tvrdi da je 1992. godine zajedno s još 18 osoba počinio ratni zločin nad pripadnicima JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, pušten je iz ekstradicijskog pritvora Pokrajinskog suda u Korneuburgu kraj Beča uz jamčevinu od 500 tisuća eura, javili su austrijski elektronički mediji.

Kako izvještavaju mediji, Divjak je pušten na slobodu nakon što je u utorak poslijepodne na bankovni račun nadležnog suda stigao zatraženi novac, koji je navodno uplatila vlada iz Sarajeva.

Glasnogovornica austrijskog suda Christa Zemanek rekla je za austrijsku novinsku agenciju APA-u da je Divjaku oduzeta putovnica i da neće moći napustiti Austriju dok ne bude donesena odluka o njegovoj sudbini. Prije izlaska iz pritvora 73-godišnji bivši general prisegnuo je pred sudom da će poštovati preuzete obveze i surađivati s austrijskim pravosudnim organima.

Ključne riječi

Komentara 58

RI
Riznica
19:44 08.03.2011.

08.03.2011. u 19:40h sumadiski caj je napisao/la: *** deleted by admin *** ------------------------------------------ Dobro je momak, nisi pored morave ova tema je hiljadu puta prezvakana do sada, nemam namjeru da gubim vrijeme sa tobom.....

OB
-obrisani-
23:00 08.03.2011.

...osvećivali srbe iz II rata...

OB
-obrisani-
19:44 08.03.2011.

http://www.youtube.com/watch?v=J18jPBy72Eg&feature=related

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije