Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privedeni direktori

Direktori privatizirali KIO sa 8 mil. kuna koje su dali sami sebi

kio krmpotić
Maja Šantoši/PIXSELL
07.07.2010.
u 12:51

Istražni sudac Županijskog suda u Bjelovaru danas će odlučiti o mogućem pritvaranju.

VIROVITICA – Nakon što su u utorak poslijepodne privedeni na obavijesni razgovor i zadržani u orahovičkoj policijskoj postaji zbog sumnje da su u vođenju sada već propale orahovičke tvrtke KIO Keramika zloporabili položaj i ovlasti, bivši suvlasnici i direktori Darko Krmpotić (51) i Božo Ivičić (56) danas su ujutro privedeni u prostorije PU virovitičko-podravske gdje je su ispitani, a potom su oko 11 sati uz policijsku pratnju privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru koji će danas odlučiti o mogućem pritvaranju.

>>Bivše šefove orahovičke tvrtke KIO Keramika privela policija

U priopćenju PU virovitičko-podravske potvrđeno je da je policija dovršila višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, bivšim direktorom i 56-godišnjakom, bivšim financijskim direktorom tvrtke KIO Keramika zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da su oni 2001. godine, suprotno Zakonu o privatizaciji, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, s KIO Keramikom sklopili ugovore prema kojima im tvrtka daje novčani iznos od osam milijuna kuna.

Tim su novcem, tvrdi policija, otplatili većinski paket dionica i tri aneksa ugovora kojima su odgađali otplatu kredita.

Nakon razgovora s istražnim sucem Krmpotić i Ivičić pušteni su kući da se brane sa slobode.

 

Ključne riječi

Komentara 8

DO
doktorica
07:51 08.07.2010.

oni su samo kopirali \"velike\" koji to i dalje rade

CA
capronza
14:16 07.07.2010.

Kakvu ulogu u tome ima S. Mesic?

10
101lakeoswego
14:36 07.07.2010.

bivsi kumrovacki pioniri, pa juniori i danas komunisticki seniori-hehehehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije