Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
direktor ikee:

Ikea u Rugvici potkraj iduće godine, potom u Splitu i Rijeci

Sasatank Milanovića i direktora IKEA-e (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
14.03.2012.
u 14:09

Milanović je izrazio potporu toj investiciji koja će otvoriti nova radna mjesta i pružiti široke mogućnosti suradnje lokalnoj industriji.

Ikea u Rugvici trebala bi biti otvorena potkraj iduće godine, nadaju se u Ikei - kazao je u srijedu Mikael Ohlsson, glavni izvršni direktor te tvrtke, nakon sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem. Najavili su još dvije robne kuće - u Splitu i Rijeci.

Kakva je ulagačka klima

Tijekom ove godine očekuju dozvole za gradnju infrastrukture i premještanje lokalnog melioracijskog kanala koji prelazi preko parcele, a gradnju proizvodnog centra planiraju završiti u godinu dana. Osim o Ikei, kazao je Ohlsson, s premijerom je razgovarao i o drugim proizvodnim mogućnostima Ikee u Hrvatskoj i općenito o investicijskoj klimi.

Švedski veleposlanik u Hrvatskoj Fredrik Vahlquist naglasio je da je riječ o regionalno bitnom projektu jer će to biti prva robna kuća namještaja u cijeloj regiji te je naglasio da Ikea planira nastavak ulaganja u Hrvatskoj. Podsjetio je na to da švedski "kralj namještaja" već 30 godina surađuje s tvrtkom Tvin iz Virovitice i Feroplastom iz Buja te traži i druge dobavljače.

Što se tiče dugoročne strategije razvoja Ikee, projekt u Rijeci trenutačno je na razini ideje, dok u Splitu već traže pogodan teren za gradnju robne kuće, doznajemo od Igora Štefanca, PR menadžera te tvrtke.

Banski dvori zadovoljni

Premijer Milanović izrazio je punu potporu Ikeinim planovima u Hrvatskoj, ističući da će Vlada pomagati, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, u cilju ostvarenja te važne investicije koja će otvoriti nova radna mjesta i pružiti široke mogućnosti suradnje lokalnoj industriji, poručili su iz Vlade.

Komentara 17

SC
scary
14:42 14.03.2012.

kad samo pomislim da su ovi već godinama bili spremni i voljni tražiti i radnike i dobavljače ovdje, ali im naša birokracija, eto, nije dala... godinama. kolika radna mjesta i staž smo popušili jer je neki domaći izdajica čekao daa mu švedi daju malo mitologije. za plakat. ne mogu sebi od čuda doć da će se ovo konačno pokrenuti. fala bogu.

OB
-obrisani-
14:47 14.03.2012.

Ne trebaju nam švedski prodavači magle i lakiranih proizvoda. Oni bi jeftino kupovali hrvatske proizvode i onda ih nam skupo prodavali. Umjesto da okrupnimo hrvatske proizvođače namještaja, koji imaju znanje i kvalitetu, ovdje se klanjamo strancima!? Na tomu treba raditi,ti, a ne priređivati predstavu i slikati se sa stranim tajkunima koji samo čekaju priliku da nam uzmu i posljednju kunu.

KO
korisnik2
14:40 14.03.2012.

sorry, imamo samo visak pravnika i ekonomista. i zombija koji na izborima glasaju za one za koje ne glasaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije