Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat

Diplomski studiji ipak besplatni! Vlada iznenada pronašla novac

školarina
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/3
10.09.2010.
u 20:30

Ogorčeni roditelji ne mogu shvatiti da se odluka platiti ili ne još ne zna iako je sredina rujna

Diplomski studiji ipak će biti besplatni! Pošto je Večernji list objavio priču kako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) nastoji na sve načine izbjeći financiranje četvrte i pete godine studija, zbog čega su mnogi studenti najavili da će odustati od školovanja, dogodio se obrat. Kako neslužbeno doznajemo, Vlada će osigurati u proračunu za 2011. godinu novac za diplomske studije, oko 100 milijuna kuna, a navodno je rebalansom proračuna već osiguran novac koji MZOŠ duguje sveučilištima za ovogodišnje diplomce.

– Sve me to ljuti. Moja kći treba sada upisati četvrtu godinu, sredina je rujna, a ja još ne znam trebam li to platiti 7500 kuna ili ne trebam – ogorčena je majka jedne studentice novinarstva. S pravom! U MZOŠ-u i dalje odbijaju reći bilo što prije Rektorskog zbora u ponedjeljak.

Komentara 25

AU
aurora08
22:21 10.09.2010.

unknown99-kaj je tebe bosancina brige za moj hrvatski, da si ti 38 ljet vani ti nebi znav ni pisat, ja nisam dosev vum kak azilant ti, jer je poznato da od 1.11.1990 visto nije mogev v europu i svet, mene hrvoti razmeju a bosancine nemoraju hehehehehehe

AU
aurora08
20:53 10.09.2010.

pak bosandjeros raic vozac kamiona skasirav je prek 2 milijarde kuna, kaj vam nebi on mogel platit diplomski???????????????????

DE
detour
21:16 10.09.2010.

besplatno obrazovanje za sve i na svim razinama godisnje kosta oko 300 mil kuna. katolicka crkva godisnje iz drzavnog proracuna dobije oko 400 milijuna kuna za koje ne placa porez, nema obvezu vodjenja poslovnih knjiga i za koje se nene zna za sto se tocno potrose.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije