Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čuljak ide s HRT-a

Novinari HRT-a zgroženi: Na čemu zahvaljujete Dijani Čuljak?!

'12.12.2006., Zagreb - TV voditeljica Dijana Culjak.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
26.10.2011.
u 11:16

Novinari s Prisavlja traže da se priopćenje “o dugogodišnjoj suradnji” hitno povuče.

Novinari s Prisavlja i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zgroženi su priopćenjem koje je uprava HRT-a poslala u povodu odlaska novinarke Dijane Čuljak, u kojem joj se “zahvaljuje na dosadašnjem radu”.

Novinari HRT-a i HND zgroženi priopćenjem

"Ovo priopćenje dokazuje da ste izabrali stranu, ono je uvreda svim poštenim djelatnicima HRT-a koji svoje prihode nikada nisu crpili iz vanjskih produkcija HRT-a, nanoseći joj izravnu štetu. Uvreda je svim djelatnicima HRT-a čija se imena nisu nalazila na naslovnicama tiskanih medija zbog korupcije i sukoba interesa i koje ne istražuju DORH i USKOK. Na ovaj način kuća se nikad nije javno zahvaljivala otpuštenim vanjskim suradnicima koji su godinama, neki i desetljećima, sudjelovali u stvaranju programa HRT-a, a kamoli onima koji su našli profesionalne i ljudske hrabrosti upozoravati na nepravilnosti u radu HRT-a", poručili su novinari s Prisavlja i traže da se priopćenje “o dugogodišnjoj suradnji” hitno povuče.

>>HND pozvao HTV da kazni urednicu D. Čuljak-Šelebaj

Istog stava je i HND koji je također zgrožen priopćenjem kojim se HRT zahvaljuje Dijani Čuljak.

– Zgroženi smo priopćenjem Odjela za odnose s javnošću HRT-a kojim se javnost izvještava da su HRT i dugogodišnja novinarka i urednica Dijana Čuljak dogovorili sporazumni prestanak ugovora o radu sa 30. studenoga 2011. godine. Još veće zgražanje i nevjericu izaziva zahvala HRT-a Dijani Čuljak "na njezinu dosadašnjem radu", reakcija je Hrvatskog novinarskog društva.

HRT zahvalio Čuljak na suradnji

HRT je u priopćenju istaknuo da su s dugogodišnjom novinarkom i urednicom Dijanom Čuljak dogovorili sporazumni prestanak ugovora o radu s 30. studenim 2011. godine.

– Posao koji radim 20 godina na HRT-u javan je. Budući da u ovom trenutku nemam potporu dijela javnosti, nema više smisla da radim kao novinarka na HRT-u. Zahvaljujem kući u kojoj sam naučila sve što znam o novinarstvu i upravo zato do krajnjih pravnih ishoda ne želim biti kamen oko vrata televiziji koja me profesionalno odgojila – izjavila je Čuljak u povodu svog odlaska.

HRT je u priopćenju dodao da dogovori o sporazumnom prestanku ugovora o radu između HRT-a i Čuljak traju već neko vrijeme te da je danas učinjen i posljednji korak. Istaknuli su da zahvaljuju Dijani Čuljak na njezinu dosadašnjem radu.

 >>Sutlić: Čim je Softić optužio D. Čuljak, sve sam predao DORH-u

Afera Core media

Podsjetimo, Dijana Čuljak našla se u središtu skandala jer se kao suvlasnica tvrtke Core media našla u sukobu interesa. Neki djelatnici HTV-a upozoravali su bivšu upravu HRT-a na sukob interesa Dijane Čuljak, koji su na popisu svjedoka u vezi s poslovanjem Core medije s HTV-om.

Njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj Sellier, vlasnik produkcijske kuće Core media, uhićen je prije desetak dana na graničnom prijelazu Bregana pod sumnjom u zloporabu položaja i ovlasti u spomenutoj tvrtki. Sumnjiči ga se za izdavanje fiktivnih računa tvrtkama s kojima je Core media poslovala, ali i za podizanje već uračunatog PDV-a. Prijeti mu i do deset godina zatvora.

Prema nekim informacijama, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, koje provodi istragu protiv poduzetnika i odgovornih osoba u tvrtkama s kojima je Core media poslovala pod sumnjivim okolnostima, ubrzo bi moglo proširiti istragu na još nekoliko aktera iz svijeta televizije koji su, čini se, bitni za kontekst poslovanja Core medije. U prilog tome govori i to što ŽDO kao svjedoke u istrazi poslovanja Šelebaja Selliera kani saslušati nekolicinu uglednih novinara s javne televizije.

Ključne riječi

Komentara 218

Avatar delminium
delminium
17:47 26.10.2011.

Dijana i Tončica uljepšaju večernji dnevnik kome to nije jasno nek paradira. Nažalsot pade knjiga samo na jedno slovo.

VE
velikazmija
23:12 26.10.2011.

votane iš

Avatar delminium
delminium
14:43 26.10.2011.

August kako tvoj traktor ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije