Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šelebajev slučaj

Novinari i urednici HTV-a na ispitivanju zbog afere Core Media

\'unutrasnja zagreb, hnd, perkovceva, 05.12.2007. press konferencija ogranka HND-a o slucaju Sikic i ubojstvu D. Zecevica, elizabeta gojan snimio Patrik Macek\'
Foto: Patrik Macek/Arhiva VL
1/3
24.10.2011.
u 17:20

Na HRT-u još nisu dobili službenu obavijest o čemu se zapravo radi

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu će, prema nekim informacijama, u sklopu istrage oko sumnjivog poslovanja produkcijske kuće Core media, pritvorenog vlasnika Vladimira Šelebaja Selliera, bivšeg supruga televizijske urednice Dijane Čuljak, saslušati kao svjedoke nekolicinu poznatih novinara HRT-a. Među njima se spominju imena Elizabete Gojan, Maje Sever, Nikole Kristića, Sanje Mikleušević Pavić i Gorana Rotima.

Tužitelji o svemu šute

U tužiteljstvu jučer, poslovično zakopčanom, nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati navode koji su se pojavili u medijima. Šutnja je, kao i uvijek u takvim situacijama, pravdana tajnošću istrage. Razgovorljiviji nisu bili ni novinari HRT-a. Sanja Mikleušević Pavić nije htjela govoriti kako su ona i njezine kolege bili na razgovoru u tužiteljstvu.

– Ima na HTV-u mnogo ljudi koji o Dijani Čuljak i njezinim poslovima znaju puno više nego ja, počevši od Uprave HTV-a, Vanje Sutlića, Hloverke Novak Srzić i drugih. Njezinih prijatelja i zaštitnika koji su zasigurno puno upućeniji u sve vezano uz njezino poslovanje i o tome mogu reći puno više od mene i ovih mojih kolega – bilo je sve što je na tu temu htjela reći Mikleušević Pavić. Na popisu onih s kojima u ŽDO-u žele razgovarati je i Goran Rotim.

– Zvali me jesu, ali danas u DORH-u nisam bio. Ići ću sutra. Pitao sam ih zbog čega me zovu, no kazali su da mi to ne mogu reći. Još su rekli da neću dobiti formalni poziv. Zanimalo ih je hoću li se odazvati i kazao sam da hoću – kratko je kazao Rotim. Vladimir Šelebaj Sellier uhićen je prije desetak dana na graničnom prijelazu Bregana zbog sumnje u malverzacije u poslovanju njegove produkcijske kuće Core media koja je već duže vrijeme bila pod povećalom istražitelja.

Koliko je poznato, riječ je o izdavanju fiktivnih računa tvrtkama Media spot, Mediator projekt, Siesta i Smart media na temelju kojih im je isplaćivao izdašne svote, a prema nekim informacijama radi se o iznosu od šest milijuna kuna. Sumnja se da je imao običaj podizati već uračunati PDV zbog čega je navodno oštetio državni proračun za devet milijuna kuna. Uz bivšeg supruga televizijske urednice Dijane Čuljak, u istražnom zatvoru trenutačno sjede i Tonček Mandić, Vlado Bučan, Igor Šumaković i Kristina Cikač, također osumnjičeni zbog mutnih poslovnih veza s Šelebaj Sellierom.

Da će se na popisu svjedoka koje će tužiteljstvo ispitati tijekom istrage naći i zvučna imena s HRT-a, ne čudi s obzirom da se već duže vrijeme nagađalo o različitim poslovnim aranžmanima koje je poduzetnik sklapao s javnom televizijom zahvaljujući njegovoj bivšoj supruzi, do sada vrlo utjecajnoj na Prisavlju.

Ugovor o tajnom društvu

Čuljak još uvijek nije obuhvaćena istragom, a o njezinoj ulozi u Core mediji, prema nekim informacijama, Šelebaj Sellier za sada ne govori. Ne bi bilo neobično da istražitelji pokucaju i na njezina vrata s obzirom da se prije tri godine u javnosti pojavila informacija da je odvjetnik Vladimir Mamić bio fiktivni vlasnik Core medije koji je s bračnim parom Šelebaj-Čuljak potpisao ugovor o tajnom društvu čiji su oni bili članovi.

Budući da prema tom ugovoru nijedna odluka nije mogla biti donesena bez suglasnosti tajnih članova, nameće se pitanje hoće li možda uskoro i Čuljak također biti ispitana, ali i u kojem svojstvu. Po logici stvari, treba se utvrditi kako je moguće da je radila na javnoj televiziji te bila suvlasnica tvrtke koja je prodavala emisije konkurentskoj Novoj TV.

Komentara 11

VE
velikazmija
18:04 24.10.2011.

pročitajte nabrojene novinare i recite što mislite --ja ću ponoviti --iš--

PA
passat
18:53 24.10.2011.

Samo pogledajte na tv Maju Sever zar vam ta osoba ne govori sve pravi d***l od novinarke tko nju forsira da mi je bar znati hdz sigurno ne tu su oslobođeni.

VE
velikazmija
18:02 24.10.2011.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije