Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvih 10 godina

Deset automobila koji su obilježili prvu dekadu novog tisućljeća

2000te (1)
Foto: mitsubishi
1/11
18.02.2011.
u 16:19

Mitsubishijev iMiev najavio je doba prijevoza na električnu energiju, a Toyotin koncept hibrida danas svi kopiraju

Prva dekada novog tisućljeća je iza nas, a deset godina u automobilskom je svijetu mnogo, pogotovo u današnjim brzim vremenima kada se praktički svakodnevno predstavlja novi sustav, novi motor, novi automobil... Izabrali smo osam automobila, jedan motor i jedan mjenjač koji su obilježili razdoblje od 2000. do 2010. godine, vodeći se prvenstveno značajem koje je su noviteti imali na cjelokupno tržište i procese koje su pokretali.

Dakako, neki od automobila možda nisu isti značaj imali u cijelom svijetu, ali kod nas su, primjerice Nissan Qashqai ili Suzuki SX4 izazvali potražnju za automobilima kakvu rijetko viđamo i otvorili vrata drugim automobilima u tim, novim segmentima na tržištu. Teško je reći koji je novitet najbitniji.

Je li to Mini, koji je gotovo preko noći vratio izgubljenu staru slavu, ili Toyota Prius kao prvi pravi hibrid čiju koncepciju danas slijedi većina proizvođača, ili prvi serijski potpuno električni automobil Mitsubishi iMiev. Na tu ocjenu ipak valja još malo pričekati.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:32 18.02.2011.

Pa gledam koji je Hrvatski automobil od ovih na slici ?? Neki dan je HR vlada dala izjavu da se ,HR auto industrija oporavlja od krize ?

BI
bilikamen
18:39 18.02.2011.

ebate, ovo je članak za popizdit. pa čime se vi ljudi bavite, ko da niste normalni. Koga to zanima i kakve veze imaju ti auti s konjičkim trkama.

DU
Deleted user
07:05 19.02.2011.

Evo, opet genijalnost hrvatskog novinarstva na djelu.... Pa kaj je ovo clanak... pa daj napisi, zasto su ti auti tu, sto su to donijeli inovantivno. Koje su im cijene i populanrost kod kupaca... pa nema nista... ma covjece da samm ti ja poslodavac odletio bi u tri coska i ti i tvoje novinarstvo... ali imate srecu vi jadnici i bjednici sto su vam sefovi jednako nepismeni, ako ne i gori.... hrvatsko novinarstvo.... pljuc...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije