Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN BIVŠI BLISKI SURADNIK MILANA BANDIĆA

Davor Jelavić uvjetno osuđen jer je tražio da mu se sinu stopira kazna

Davor Jelavić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
01.12.2021.
u 17:00

U tom je postupku bio optužen i Dekanić, kojeg se teretilo da je stornirao i opraštao kazne za parkiranje

Davor Jelavić, bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba, zbog nezakonitog posredovanja uvjetno je osuđen na 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Prema optužnici teretio se da je od Damira Dekanića, koji je bio voditelj Odjela prometnog redarstva, te kojem je bio nadređen,  u veljači 2012. tražio da stopira prekršajnu kaznu njegovom sinu Krešimiru Jelaviću što je ovaj i učinio. Davor Jelavić osim što je uvjetno osuđen, mora platiti i 3000 kuna sudskih troškova.

U tom je postupku bio optužen i Dekanić, kojeg se teretilo da je stornirao i opraštao kazne za parkiranje. I on je još ranije osuđen jer je priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom, a na temelju tog sporazuma osuđen je na 11 mjeseci zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro. Izrečena mu je i novčana kazna od 12.000 kuna. Njegovim stopama pošlo je još nekoliko njegovih suoptuženika, koji su također odlučili priznati krivnju te se nagoditi s tužiteljstvom.

Što se tiče Jelavića, on je bio blizak suradnik Milana Bandića, a optužen je u još dvije afere; GUP i Nadstrešnice. Za ovu prvu je nepravomoćno uvjetno osuđen dok za ovo drugo postupak još traje te bi uskoro mogao biti okončan.

VIDEO Vatrogasci su iz požara spasili psića: "Mama molim te reci im hvala što su mi spasili Elzu"

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
Zagreb2711
22:41 01.12.2021.

Samo metnite gospodina u zatvor a ako se pocne buniti onda povecajte kaznu, dok ne shvati o cemu je problem.

ZA
Zagor007
17:38 01.12.2021.

Nemojte, molim Vas za ostalo ga kažnjavati. Ovo mu je dovoljna kazna. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije