Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propast partnerstva

Danko Končar čeka da sud Vinki Cetinski sjedne na račune

\'DR. DANKO KONCAR...... SNIMIO ROBERT FRANK 24.08.2008.....obavezno potpisati NOVI LIST!!!!\'
Novi list
09.02.2011.
u 12:00

Končar je potkraj 2010. prijavio V. Cetinski zbog “moguće prijevare u poslovanju”. Kazna uključuje zatvor

Multimilijunaš Danko Končar, mogući budući vlasnik hrvatskih brodogradilišta, ne odustaje od toga da se sa svojom dojučerašnjom prijateljicom i najbližom poslovnom suradnicom Vinkom Cetinski obračuna i na sudu.

Svjedoci i pokajnici

Pulska policija još provodi istragu, potvrdio nam je glasnogovornik Valter Opašić, na temelju prijave koju je Končar potkraj prošle godine podnio protiv Vinke Cetinski zbog moguće prijevare.

Uskoro bi i Državno odvjetništvo u Puli moglo pokrenuti istragu barem na temelju jedne od nekoliko prijava koliko ih je Končarov odvjetnički tim podnio. Istražne radnje mogle bi potrajati najmanje šest mjeseci pa se prvo ročište i početak suđenja očekuju potkraj godine.

Dokažu li se sumnje Danka Končara, sud bi mogao “sjesti“ na imovinu bogate obitelji Cetinski, a slijedila bi ovrha. Inače, za djela za koja je prijavljena Vinka Cetinski i još nekoliko osoba moguća je i zatvorska kazna od nekoliko godina.

Prijevara u poslovanju odnosi se na način kupovanja nekretnina u Istri za Končarovu tvrtku “Kermas ulaganja“. Navodno postoje i svjedoci, pokajnici, koji kažu da su se nekretnine kupovale tako da je vlasniku bila ponuđena viša cijena, a potom su prodavatelji razliku cijene vraćali agentu za nekretnine.

Uloženo je približno 110 milijuna eura u zemljišta, ali je poslije Končar posumnjao da sve te nekretnine vrijede mnogo manje.

Razliku cijene u džep

Čak i da Danko Končar odustane od sudskog spora, Državno odvjetništvo, dokaže li se prijava opravdanom, po službenoj dužnosti teretilo bi bivšu hrvatsku političarku, zamjenicu ministra turizma u devedesetima.

Govori se da su se nekretnine kupovale po određenu scenariju – razliku cijene uvijek su vraćali agentu za nekretnine, a navodno je dio novca završio u džepu Vinke Cetinski.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
jankoprekobrda
12:38 09.02.2011.

Ma nemojte ljudi gdja Vinka Cetinski je zasluzni clan zlocinacko mafijaske koragnizacije HDZ a oni ne varaju oni ne lazu oni ne kradu, oni ne pljackaju, \"neznam\" zasto su ih prozvali zlocinacko mafijaskom organizacijom?

LU
Lujo123
13:01 09.02.2011.

Hajd bajiću ODMAH organiziraj koncert u Remetincu na kojem bude familija cetinski pjevala kaj zborno kaj solo svaki ponaosob. Ili im misliš dati jedno dve godine da sve sakriju, pa onda možebitno jedan igrokaz - ko se nije skrio magarac je bio? E moj bajiću, bajiću kugo jedna!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije