Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijenica

Daniel Srb: Koalicija sa HDZ-om HSP-u nije nužna!

srb,đapić
Dino Stanin/PIXSELL
12.10.2012.
u 11:00

Đapić je mogući kandidat HSP-a za gradonačelnika Osijeka. Ništa od ujedinjenja pravaša njegovom rehabilitacijom

Iako još nisu ni razgovarali s HDZ-om o ulasku u Antikukuriku koaliciju, koju najveća oporbena stranka formira s pravašima Ruže Tomašić i seljacima uoči lokalnih izbora, HSP predvođen Danielom Srbom već šalje svojevrsnu odbijenicu.

Sami na lokalne izbore

To se može iščitati iz riječi šefa HSP-a koji kaže da razgovor s HDZ-om neće odbiti, ali da HSP-u ta koalicija nije nužno potrebna.

– Samim koaliranjem HDZ-a i HSP-a R. Tomašić, HSP je već postigao uspjeh i 80 posto naših problema je riješeno – drži Srb koji je uvjeren da njegov HSP ima sasvim dovoljno prostora da sam izađe na lokalne izbore. Koalicija s HDZ-om za parlamentarne izbore, do kojih ipak ima još tri godine, ovisit će pak o politici HDZ-a, jer ako HDZ, nastavio je Srb, ima nakane opet koalirati sa SDSS-om, onda HSP nema što tražiti u takvom savezništvu. Iako je Srb pilu okrenuo na svoju stranu, pozadina priče znatno je šira. Okupljanje razjedinjenih pravaša, na kojem inzistira šef HDZ-a Karamarko, trenutačno se čini kao potpuno nemoguća misija. Već su, naime, krenule informacije iz potpuno marginalnih pravaških strančica koje kažu da je u HSP-u D. Srba krš i lom jer Srb iz stranke hoće izbaciti počasnog predsjednika Antu Đapića koji je pak glavni razlog zbog kojeg se HSP R. Tomašić ne želi ujediniti sa Srbovim pravašima. Srb tvrdi da je to obično podmetanje, ali potvrđuje suprotne informacije prema kojima je A. Đapić mogući kandidat HSP-a za gradonačelnika Osijeka! Đapićevom rehabilitacijom ujedinjenje pravaša još je nestvarnije.

I sam Đapić potvrđuje moguću kandidaturu, što znači da se bivši predsjednik HSP-a vraća na političku pozornicu unatoč potpunom potopu koji je doživio 2007. godine na parlamentarnim izborima kada je HSP sa sedam zastupnika pao na samo jednog. Ali i porazu na zadnjim parlamentarnim izborima kada se Đapić kandidirao u VI. izbornoj jedinici, iako mu ona nije domicilna, samo zato što su ankete pogrešno predviđale da bi pravaši ondje mogli ubrati koji mandat.

Srbov i Đapićev HSP na zadnjim izborima u studenome 2011. godine nije osvojio ni jedno saborsko mjesto. Unatoč porazima, Đapić je apsolutno osokoljen i uvjeren u svoju snagu.

Udario je po R. Tomašić optuživši je da je prva otrčala pod skute HDZ-u i da je njezina stranka proizvod HDZ-a, a da je ona njemu lijepila etikete povezane sa tom strankom. Poručio je i da Ruža nema znanje, nije liderica te da je igrajući protiv njega “zaklala tele radi jedne šnicle”. Priprijetio se i HDSSB-u, moćnoj slavonskoj stranci, ustvrdivši da je HDSSB jak dok se on ne kandidira.

Odluka stiže uskoro

– Uskoro ću odlučiti o svojoj kandidaturi, jer glavno je pitanje treba li to meni – rekao je Đapić. Da se njega pita, HSP bi na lokalne izbore izašao sam ili eventualno u koaliciji sa HČSP-om.

Srbovim pravašima kakav-takav uspjeh na lokalnim izborima neophodan je za oporavak posrnule stranke.

>>Antikukuriku koalicija ima šanse samo s Glavaševim HDSSB-om

Komentara 19

TO
Toni12345
11:33 12.10.2012.

HSP ne bi trebao ući u tu koaliciju. Hrvatska treba imati konzervativnu stranku, koja treba privući euroskeptike. A tih euroskeptika imaš 33% u Hrvatskoj. Hrvati će se uvelike razočarati u EU. Tomašićka će koaliranjem sa članovima europskih pučana, HDZom i HSSom, potpisati svoju političku smrt.

MF
maca faca
11:35 12.10.2012.

pametni pravaši-bolje im je da ni nisu u Saboru nego da sudjeluju u ujedinjenju desnice i borbi za bolju Hrvatsku pljuc

IS
istima
11:23 12.10.2012.

Ako se Ruža zbilja udaje za HDZ...... tada ja više neman kome dati glas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije