Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijamantni jubilej

Danas završava obilježavanje 60 godina na tronu Elizabete II.

Dijamantni jubilej Elizabete II. (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/20
05.06.2012.
u 09:42

Događaj je zasjenila bolest supruga 86-godišnje britanske kraljice, princa Filipa koji je hospitaliziran zbog infekcije mjehura

Četverodnevno slavlje, kojim je Velika Britanija proslavila 60 godina kraljice Elizabete II. provedenih na prijestolju, približava se kraju. Događaj je zasjenila bolest supruga 86-godišnje britanske kraljice, princa Filipa koji je hospitaliziran na nekoliko dana zbog infekcije mjehura.

Oko milijun građana gledalo je u nedjelju utrku tisuću brodova na rijeci Temzi dok je u ponedjeljak oko 250 tisuća ljudi uživo pratilo koncert mnogih svjetskih zvijezda među kojima su bili Steve Wonder, Paul McCartney i Elton John.

Dijamantni jubilej nastavlja se još danas kada će kraljica s članovima obitelji nazočiti na misi u katedrali svetog Pavla, nakon čega će objedovati u najstarijem dijelu britanskog parlamenta, Westminsterskoj dvorani. Kraljica će poslijepodne predvoditi povorku do Buckinghamske palače te će se zajedno s članovima kraljevske obitelji pojaviti na balkonu nakon čega će završiti obilježavanje obljetnice.

Komentara 19

PA
paper2cuts
10:06 05.06.2012.

a omiljeno kumce da li je prisustvovalo ?

TI
tirkizna
10:42 05.06.2012.

To je prava Kraljica! Cijeli zivot zivim uz nju.

DA
Davorin1
10:04 05.06.2012.

Kaj ovo Malnar nosi krunu??? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije