Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP

Dalmatinski poduzetnici: Kazniti krivca za neuspjeh oporavka

hrvoje marušić
Arhiv VL/Nino Strmotić
04.11.2010.
u 14:58

Dalmatinski poduzetnici ističu da je samo u Splitu zatvoreno više od 800 obrta te da je 31,3 milijarde kuna nepodmirenih obveza pravnih osoba i obrtnika rekord u posljednjih 20 godina. Nesolventno je 30.000 tvrtki i 40.000 obrtnika.

SPLIT - Situacija je neizdrživa. Od predloženih Vladinih modela ni A, ni B, ni C nisu donijeli nikave koristi. Na računu je nakon šest mjeseci ostalo 1,3 milijarde neutrošenih kuna zbog nenormalnih kriterija. Riječ je o nemogućem zadatku oporavka gospodarstva. Problem je u našem sustavu odnosno administraciji koja guši razvoj gospodarstva. Ona će nam pojesti državu. Tražimo da se imenuje i procesuira krivac, da se konačno kaže tko je odgovoran za ovakvo stanje. Je li ministar financija ili gospodarstva ili netko treći? Neka se sankcionira - poručio je Hrvoje Marušić, predsjednik dalmatinske podružnice HUP-a.

Dalmatinski poduzetnici ističu da je samo u Splitu zatvoreno više od 800 obrta te da je 31,3 milijarde nepodmirenih obveza pravnih osoba i obrtnika rekord u posljednjih 20 godina. Nesolventno je 30.000 tvrtki i 40.000 obrtnika.

Upozoravaju i na neujednačenost u provođenju carinskih propisa zbog čega u pitanje dolazi opstanak mnogih tvrtki.

Ključne riječi

Komentara 13

KA
Kakma
15:14 04.11.2010.

Odgovor je tako jednostavan HDZ i onaj ko ga bira.

AU
autoritet
15:49 04.11.2010.

A kako bi bilo da za neuspjeh SVOJIH tvrtki počnu optuživati SEBE ! Pa tko bi to trebao voditi te poslove ako ne oni sami? Ovo je stvarno zemlja parazita, od ovih cmizdravaca, preko seljaka, brodograditelja i sličnih dosadnjakovića

PA
patuljčica..
15:19 04.11.2010.

Snakcionaora???!!!! Ali zašto?!? Pa naši vladajući nisu nizašto odgovorni, ne znaju oni, ne sjećaju se, nisu potpisali, nisu čitali što su potpisali.......pa tko je vidio tražiti odgovornost od Šukera, Kosorice i društva?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije