Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNI REZULTATI

Dalekovod Grupa ostvarila rast prihoda od 20 posto, pozitivan trend nastavlja ulaskom na nova tržišta

Foto: Dalekovod grupa
1/2
26.02.2024.
u 14:57

Vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju elektro-energetske i prometne infrastrukture, Dalekovod Grupa, je sa zadnjim danom 2023. imala Knjigu ugovora u iznosu većem od 281 milijuna eura što svakako povoljno utječe na stabilan i održiv rast poslovanja.

Poslovni prihodi Dalekovod Grupe u 2023. godini iznosili su 168 milijuna eura i veći su za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Rezultati su očekivani nastavak trenda rasta koji je prisutan od druge polovice 2022. godine te u prvih devet mjeseci 2023. godine. Normalizirana EBITDA Grupe u 2023. iznosi 7,8 milijuna eura i veća je za 1,7 milijuna eura  u odnosu na godinu ranije, navodi se u priopćenju Dalekovod Grupe kojeg prenosimo u cijelosti.

Dalekovod Grupa je dodatno ojačala svoju poziciju na tradicionalnim tržištima Švedske, Norveške, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srednjeg Istoka, ali i na domaćem tržištu, a buduće poslovanje će svakako potaknuti i snažniji ulazak na nova tržišta, poput Njemačke, gdje su uspješno završeni prvi projekti. Pozitivnim rezultatima Grupe najviše doprinosi dinamika realizacije, visoka razina ugovorenih poslova te povećana efikasnost na projektima, a nastavak ovakvih pozitivnih trendova očekuje se i u narednom razdoblju.

„Poslovni rezultati potvrđuju da je Dalekovod Grupa u fazi stabilnog i održivog rasta, a osim samih brojčanih pokazatelja posebno nas ohrabruju i najavljena značajna ulaganja u revitalizaciju energetske i željezničke infrastrukture u cijeloj Europi kroz naredno desetljeće. U godinu u kojoj Dalekovod slavi 75 godina neprekinutog poslovanja, ulazimo optimistični i spremno dočekujemo sve sljedeće projekte na inozemnim, a posebno na domaćem tržištu, koje također ulazi u fazu intenzivnih ulaganja u razvoj infrastrukture“, ističe Tomislav Rosandić, predsjednik Uprave Dalekovoda.

Vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju elektro-energetske i prometne infrastrukture, Dalekovod Grupa, je sa zadnjim danom 2023. imala Knjigu ugovora u iznosu većem od 281 milijuna eura što svakako povoljno utječe na stabilan i održiv rast poslovanja.

Grupa će nastaviti značajno ulagati u zdravlje i sigurnost svojih zaposlenika te povećati ulaganja u održivi razvoj s ciljem postizanja ravnoteže između okoliša, društva i aktivnosti kako bi se ispunili zahtjevi razvitka, bez ugrožavanja izgleda budućih naraštaja, pri čemu vrijedi naglasiti da projekti koje Dalekovod Grupa realizira i u području energetike i u području infrastrukture izravno doprinose realizaciji ciljeva zelene tranzicije, navodi se u priopćenju.

VIDEO: Korado Korlević: 'Umjetna inteligencija je ono što ni Karl Marx nije mogao smisliti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije