Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i službeno otkazana

Dačić zabranio održavanje Parade ponosa u Beogradu

'Unutrasnja Zagreb  Hrvatska 13.06..2009. Gay parada 2009, krenuli su sa Trga marsala Tita, preko Trga bana Jelacica do Zrinjevca gdje se odrzavao program, koncert Stampeda. Na Trgu bana Jelacica je b
'Anto Magzan/Vecernji list'
03.10.2012.
u 15:00

Kako navode beogradski mediji, odluka je donesena ranije, odnosno nakon sigurnosnih procjena koje govore da je riječ o skupu visokog rizika

Premijer Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić i službeno je zabranio održavanje Parade ponosa koja se trebala održati u Beogradu u subotu 6. listopada. Kako navode beogradski mediji, odluka je donesena ranije, odnosno nakon sigurnosnih procjena koje govore da je riječ o skupu visokog rizika.

Ovakvu mogućnost mediji su najavili već početkom tjedna, ali je ona tek danas i službeno obznanjena. Zabrani Parade ponosa prethodila su brojna upozorenja u medijima i preporuke da se zabrani, a jednu je uputio i srpski patrijarh Irinej. O stupnju rizika govori i činjenica da je Parada ponosa zabranjena i prošle godine. Prošlog vikenda određene navijačke skupine najavile su da neće doći na utakmice jer imaju posla u središtu grada.

>>Patrijarh Irinej: Homoseksualnost je bolest i tim ljudima treba pomoć

Komentara 25

Avatar glas-naroda
glas-naroda
16:05 03.10.2012.

Jednostavno ne razumijem kakve su to "parade ponosa" Kakva parada i kakvog ponosa, šta država, društvo i naša zajednica od toga ima. Koliko sada mogu vidjeti kod nas u hrvatskoj samo ogromni troškovi osiguranja, ali svrha organizatora parade dosada nijee javno izrećena. Trebalo bi te organizatore javno priupitati ćemu služi i koja je svrha te "parade ponosa". Javno trebaju izreći svoj stav da znamo zašto oni paradiraju i stvaraju ogromne troškove državi da organizira osiguranje paradiranja, sa kojim ciljem i svrhom se troše ogromni novci. Pa sutra se mogu sjetiti u hrvatskoj tko zna tko i paradirati na teret države. Staro je pravilo, prijavi skup ili paradu, organiziraj o svojem trošku skup, pobrini se za osiguranje skupa i ako se nešto na skupu dogodi organizatori su odgovorni za organizaciju ili ako se procjeni da nisu sposobni to organizirati nemogu dobiti dozvolu za skup i paradiranje.

HE
heraklit88
16:31 03.10.2012.

Ovo je trijumf volje ultranacionalističkih snaga u Srbiji. Hrvati jednostavno nisu nacionalno niti etički dovoljno osviješteni i prihvaćaju ideologiju homoseksualizma koja nema veze s homoseksualcima kojih je bilo od kad je svijeta i vijeka, nego je to napad na MORAL i način smanjenja stanovništva od svjetskih moćnika. Ne podržavam Tužnu povorku (gay je izmišljotina američkih marketinških stručnjaka koji su nakon pošasti SIDE ili AIDSA osamdesetih godina izmislili ime za pedere a koja znači veseo a zapravo se radi o tužnim ljudima, a riječ parada ima par hrvatskih zamjenskih riječi: povorka, mimohod, ophodnja, šetnja itd.. ). Veliki brate dok kad ćeš mijenjati kolektivnu svijest propale zapadne civilizacije? Usput rečeno bijelaca na cijeloj planeti ima samo 7% a prije 100 god bilo ih je 25%.

Avatar Idler 3
Idler 3
15:33 03.10.2012.

Nije mi jasno pitanje iz ankete - jel mi to čitamo njihove novine il oni naše il...il...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije