Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijalog s prištinom

Dačić neće na pregovore dok se ne ukloni spomenik u Preševu

'Serbian Prime Minister Ivica Dacic gives a joint press conference with Slovenian Prime Minister after their meeting in Ljubljana on November 14, 2012.  AFP PHOTO / JURE MAKOVEC'
AFP/Pixsell
29.12.2012.
u 08:39

Spomenik je podignut sredinom studenog 27-orici pripadnika Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe poginulih u napadima na srpsku vojsku i policiju 2000. i 200. godine

Glavni pregovarač s Prištinom, srpski premijer i ministar policije, Ivica Dačić zapriejtio je da neće ići u Bruxelles na nastavak dijaloga s Prištinom, ukoliko sami Albanci ne uklone spomenik u Preševu, na samoj granici Srbije i Kosova, podignut sredinom studenog 27-orici poginulih pripadnika Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, kako tvrde srpski mediji, u napadima na srpsku vojsku i policiju 2000. i 2001. te je odredio rok do 17. siječnja do kada spomenik mora biti maknut.

- Spomenik će skloniti sami Albanci, a ukoliko oni to ne mogu ili neće, onda će to učiniti vlada. Neću otići u Bruxelles dok taj spomenik ne bude maknut - rekao je Dačić današnjem Blicu. Dačić je još prije nekoliko dana izjavio kako je spomenik provokacija Albanaca kojom žele poručiti \"kako Srbija nema nadzor nad dijelom svog teritorija\".

>>Nikolić: Hrvatska ima problema s obvezama prema Srbima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije