Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Zagreb

Čudo: Dječak pao sa sedmog kata i zadobio tek ogrebotine

djecak (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
15.08.2010.
u 19:15

Dijete nije teže ozlijeđeno i ima tek nekoliko ogrebotina, no zadržano je na promatranju.

Četverogodišnji dječak, koji je bio sam kod kuće, pao je sa 20 metara visine i preživio! Štoviše, liječnici u bolnici Rebro nakon detaljnih su pretraga samo mogli konstatirati da dijete nije teže ozlijeđeno i da ima tek nekoliko ogrebotina, no zadržano je na promatranju.

Trenutak neopreza

Informaciju da dijete, koje se strmoglavilo sa sedmog kata u Balokovićevoj ulici 37 u Zapruđu, nema ozljede opasne za život potvrdila nam je susjeda kojoj se dječakova majka nakon povratka iz bolnice povjerila.
– Napravili su CT, druge pretrage i rekli da je sve pet. Bili smo toliko uzbuđeni da nismo znali za sebe.

Jedan od policajaca koji je došao na mjesto događaja rekao je kako mu se zavrtjelo u glavi kada je vidio odakle je mali pao – događaje nam je prepričala prva susjeda te dodala kako se “dječak vjerojatno probudio i znatiželjan, kakva su djeca, popeo na radijator i pao s prozora”. Neslužbeno doznajemo kako je majka u vrijeme nesreće bila izvan stana. Djetetov pad ublažila je roleta, koja je bila nekoliko metara niže i bila je postavljena ukoso. Od nje se (ne)sretni dječak odbio i pao na drvo, koje mu je vjerojatno spasilo život.

– Pao je 20 centimetara od šahta. Ne daj Bože da je pao na taj beton! Ne znam bi li preživio – rekao nam je jedan od stanara.

Ljeto najopasnije

– Čula sam samo snažan udarac i vrisak. Kad sam došla do prozora, vidjela sam kako dijete leži između šljive i stuba, a oko njega već su se bile skupile žene, koje su pozivale upomoć – događaje je prepričala stanarka ispred čijeg se prozora to dogodilo. 

– Na blagdan Velike Gospe dijete je zaista imalo svojeg zaštitnika – konstatirao je i Davor Tor iz zagrebačke policije.
– Mali je pao najmanje 20 metara duboko i stvarno je čudo da je ostao živ. Kako sam čuo, njegova je majka u tom trenutku bila na trafici. Kad se vratila, imala je što vidjeti – prepričao je stanar koji je sve promatrao s prozora susjedne zgrade.

Doznajemo kako će se nakon očevida utvrditi postoje li elementi kaznenoga, odnosno prekršajnog djela zanemarivanja djeteta te da će o slučaju biti obaviještena i socijalna služba. Majka nesretnog djeteta nije htjela davati izjave za medije te nas je uputila na susjede.

– Ljetno je vrijeme najopsnije za djecu. U to vrijeme malodobnicima je najpotrebniji nadzor jer nema škole, vrtića, jaslica. Nakon Velike Gospe, kada se većina stanovnika vrati s ljetovanja, djeca su najugroženija jer su kvartovi puni, a roditeljskog nadzora nema – upozorava Davor Tor.

Komentara 23

MI
mica1111
07:11 16.08.2010.

...sreća da je sve sretno završilo...ali sa malom djecom se dogode nezgode i kad paziš,a kamo li ostaviš li ga bez nadzora...samog u kući... ...mama je išla po cigarete,a kamo je otišao tata..?

OB
-obrisani-
07:12 16.08.2010.

Čudo! Koji glupi naslov! Nesreća, a ne čudo! Zašto bi to uopće bilo čudo? Valjda zato što je kršćanski praznik koji mora biti začinjen i jednim čudom. Samo naprijed, poticanjem gluposti i sami postajemo još gluplji Srećom da je dijetejete ostalo živo i da je relativno dobro.

KO
kontras
22:11 15.08.2010.

ma sta vi tu jamrate, majka je majka, zna ona najbolje kako se dijete cuva... tako barem uvijek kazu u centru za soc skrb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije