Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema kvalitete za predsjednika

Clinton: Trump je prijetnja za demokraciju

Hillary Clinton i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
20.05.2016.
u 07:04

Odgovarajući na pitanje novinarke MSNBC-a o Trumpovim kvalitetama, Clinton je još 3. svibnja rekla kako "ničim nije pokazao da shvaća kolika je odgovornost biti predsjednik", rekla je tada.

Premda početkom svibnja nije htjela izravno odgovoriti na pitanje ima li Donald Trump nužne kvalitete za dužnost američkog predsjednika, Hillary Clinton jučer je otvoreno rekla da nema.

Demokratska kandidatkinja za Bijelu kuću nikada nije skrivala prijezir prema populističkom milijarderu, ali ga je u jednom intervjuu, želeći prekinuti s nejasnim odgovorima i potpuno se posvetiti predsjedničkoj utrci, nazvala nepredvidljivim i osobom koja nema potrebne kvalitete za najvišu dužnost.

"Donald Trump je neobična prijetnja za našu zemlju, našu demokraciju i naše gospodarstvo", rekla je za CNN.

"Napao je našeg najbližeg saveznika, Veliku Britaniju, odao priznanje opasnom sjevernokorejskom diktatoru, predložio izlazak iz NATO-a, našeg najjačeg vojnog saveza, rekao neka pustimo da druge zemlje nabave nuklearno oružje", pobrojala je, ocijenivši njegova stajališta "opasnima".

"Kada si kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država, čitav svijet te gleda i sluša", rekla je, zamjerivši Trumpu što je predložio da se zatvori granica za muslimane. "Sada imamo dokaz da Donald Trump zapravo tjera vodu na mlin terorizma".

Odgovarajući na pitanje novinarke MSNBC-a o Trumpovim kvalitetama, Clinton je još 3. svibnja rekla kako "ničim nije pokazao da shvaća kolika je odgovornost biti predsjednik", rekla je tada.

Te su kritike već bile dio arsenala Clinton, ali je semantička promjena vidljiva i svjedoči o njezinoj volji da se pripremi za razdoblje nakon predizbora budući da senator Vermonta Bernie Sanders koji znatno zaostaje u utrci za demokratsku nominaciju, ne želi odustati sve dok se predizbori ne završe.

"Bit ću kandidatkinja moje stranke", poručila je. "To je, zapravo, već gotovo. Nemoguće je da ne budem".

"Imam tri milijuna glasova više od njega, imam nesavladivu prednost u broju delegata", istaknula je, podsjetivši da se u lipnju 2008. povukla pred senatorom Barackom Obamom, ali nije spomenula da je nekoliko dana nakon zadnjih predizbora čekala da prizna poraz.

Clinton nakon izbora u utorak treba nešto manje od 90 delegata da bi osvojila potrebnu većinu od 2383 delegata.

>>Trump bi mogao SAD-u nanijeti veću štetu od Busha

>>Glavni kandidati u utrci za Bijelu kuću Trump i Clinton bliže nominaciji

Ključne riječi

Komentara 15

ST
stomugromova
08:06 20.05.2016.

Kill-ary Clinton je zla nakaza i monstrum.Pravo oličenje vještice . Iz očiju joj viri zlo.Dovoljno je reći da je ona kandidat Soroša i kabalističke sekte.

ST
stomugromova
08:08 20.05.2016.

Demo(N)kracija koju spominje Kill-ary je korporativna diktatura.

BJ
Ben Juda Talmudan
09:54 20.05.2016.

Clinton je prijetnja za opstanak zivota na planetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije