Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohvalila thaçija

Clinton: Neovisnost Kosova je neupitna, o tome se više ne govori

hillary clinton,kosovo (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/3
31.10.2012.
u 12:15

– Za vaš put prema EU važno je da nastavite surađivati s Catherine Ashton, a dijalog sa Srbijom u tom je procesu najbitniji – kazala je američka državna tajnica u Prištini

– Za to je potrebna politička volja, čak hrabrost, ali ako napreduju na ovom putu Kosovo i Srbija će dobiti pomoć u naporima za rješavanje drugih hitnih pitanja poput jačanja gospodarstva i otvaranja mogućnosti za svoj narod. Protivimo se svakom razgovoru o promjeni granica ili ponovnom otvaranju pitanja neovisnosti Kosova. O tome ne može biti razgovora. Za mene, moju obitelj i za moje američke sugrađane, to je više od vanjskopolitičkog pitanja. To je osobno pitanje – rekla je američka državna tajnica Hillary Clinton u srijedu u Prištini na konferenciji za novinare s visokom predstavnicom EU Catherine Ashton i kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem ističući da "SAD neće prihvatiti dovođenje u pitanje neovisnosti Kosova", javlja agencija Beta.

– Vaša je zemlja napredovala kao ni jedna druga. Sjećam se da sam prije 13 godina ovdje posjetila izbjegličke kampove i ljude koji su prije toga spašavali svoje živote. Za vaš put prema EU važno je da nastavite surađivati s Catherine Ashton, a dijalog sa Srbijom u tom je procesu najbitniji – prenosi Tanjug riječi američke državne tajnice koja je pohvalila kosovskog premijera Thaçija što je "preuzeo rizik na sebe i u Bruxellesu se sastao s premijerom Srbije Ivicom Dačićem".

>>Hillary Clinton u BiH: Dayton se mora provoditi i – točka

 

Ključne riječi

Komentara 14

RE
Realnost
12:51 31.10.2012.

Da li vam je Tachi rekao kako napreduje istraga oko trgovine ljudskim organa, kao posljedica ubojstava srba ili vam to nije važno?

OB
-obrisani-
12:55 31.10.2012.

@Realnost--mi o tome niti ne pišemo i iskreno nemam pojma o čemu govoriš?!

OB
-obrisani-
12:35 31.10.2012.

A Vojvodina, Sanđak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije