Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistačica asistirala pri operaciji:
Povratak na članak

'Cijeli život pamtit ću taj užas, a čelnici bolnice lažu'

Čistačica Lidija Mraz uputila je dopis Ministarstvu zdravlja zbog činjenice da je kao čistačica pozvana asistirati pri operaciji, što bi trebao biti presedan u hrvatskim bolnicama, no čini se da nije

Komentari 125

NV
novo vriijeme
11:25 26.08.2014.

Ako je u Hrvatskim bolnicama radi štednje populjenos svega 70% predviđenog po sistematizaciji kadra onda je logično da se posao preraspodjeljuje na postojeći kadar, pa i čistačica drži nogu. Za držanje noge ne treba škola i stručne pogreške nema, a po Mrsićevom zakonu o radu poslodavac može raspodjeliti radnike kako hoće bez odgovornosti. Tako je to kada kolektivni ugovor za liječnike potpiše Abvešek , sestra. Ostojić je već napravio neopisiv nered u zdravstvu iako ga nije on i započeo i samo je pitanje da li će Varga imati hrabrosti dastavi stvari na svoje mjesto. S jedne strane štedi se na osoblju, s druge strane rasipno se i nepotrebno troši na aparate. E, ali od plaće nema pinke, a od aparata bi moglo biti, što im je nedavno i Europska Komisija objasnila.

VL
SW
swimm
11:15 26.08.2014.

sramota! Hoće li ravnatelj bolnice ili ministar zbog multiprakticnosti čistaće dobiti povišicu ?

VL
Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
16:37 26.08.2014.

Evo, to je liječnička skrb koju "kukurikavci" žele nama, običnim ljudima. Baš se pitam bi li ovako kvalificirani kadar asistirao Milanoviću ili nekom drugom visoko pozicioniranom drugu/drugarici i za vrijeme vađenja zuba, a kamoli za neku ozbiljniju operaciju?

VL
KA
KatarinaMedici
11:38 26.08.2014.

Ja vas sve skupa ne razumijem što se čudom čudite?!?! Pogledajte malo sve segmenta u RH koji se odnose na zdravstvo i zdravstveno osiguranje. Svi se samo brinu koje će aute vozati, koje će pozicije dobiti i kako će "zadovoljiti" svoje potrebe. Nikoga nije briga za pacijenta a svi mi smo potencijalni pacijenti danas sutra. Svi samo gledaju kako svoje pajdaše smjestiti u udobnu fotelju. Gledam nedavni primjer- pomoćnikom ravnatelja HZZO za dobrovoljno zdravstveno osiguranje postao je gsp. Leo Šunjić..čovjek koji nije mogao voditi ulaz jedne zgrade kao predstavnik stanara a da je ne odvede u debeli minus ....sada će on voditi brigu i savjetovati ravnatelja o našim novcima iz zdravstvenog osiguranja..pa ne znaš jel bi plako ili bi se smijao...

VL
DU
Deleted user
14:45 26.08.2014.

Sve je to rezultat totalne neorganiziranosti zdravstva posebice tzv. objedinjenih hitnih prijema gdje dolaze svi samo ne hitni pacijenti kao i nedovoljnog broja liječnika koji ne mogu raditi adekvatno u smjenama, a dežurstva im zbog većih plača ne daju. Onoo što je najgore je katastrofalan odnos medicinskih i nemedicinskih djelatnika u zdravstvenim ustanovama koji je odavno na strani " tehničkih " sluzbi dok liječnika i medicinskih sestara uvijek nedostaje. Zato odlaze mladi kadrovi u inozemstvo ili raditi privatno dok polako i sigurno državno zdravstvo propada na štetu pacijenata. Još ako liječnicima snize plaće, "motivacije " za rad će biti na pretek........

VL
Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:07 26.08.2014.

A zašto nema očitovanja i druge strane iz ovog slučaja? Sumnjivo mi je odmah dok ovdje prste ima spomenka avberšek.

VL
DU
Deleted user
13:12 26.08.2014.

Pridrži.. drugarice.. malo.. Prizor iz partizanske bolnice na Petrovoj gori..

VL
DI
dinamojavolim1
11:40 26.08.2014.

mislim da je vrijeme da si ministarstvo zdravstva obnovi vozni park...to ce smanjit troskove

VL
MA
majeltomoguce
12:47 26.08.2014.

Milanović je rekao nedavno da ćemo morati raditi više za iste pare - to je to valjda.

VL
DU
Deleted user
13:04 26.08.2014.

Za ovo je kriv HDZ.

VL
DU
Deleted user
13:19 26.08.2014.

U bolnicama ozbiljne poslove obavljaju "mrsićevci" - jeftina radna snaga za 1600 kuna mjesečno. Oni su bar završili medicinski fakultet. Imaju afričku plaću, ali izgleda da ih nema dovoljno jer vlada nema novaca za zapošljavanje dovoljne količine "osoba zaposlenih na tjecanju stručne prakse bez zasnivanja radnog odnosa". Vlada radije financira energetsku obnovu kuća, za to se ima novaca. I za ured BIVŠEG predsjednika. O sadašnjem da i ne govorimo-

VL
DU
Deleted user
22:10 26.08.2014.

Zdravstvo je u rasulu. Apsurd je da se kod ovakvih događaja traže krivci među odgovornima na najnižem nivou koji zapravo nastoje improvizacijama spašavati stvar. U nedostatku osoblja liječnik je mogao otkazati operaciju. Ipak je odlučio odraditi posao uz improviziranje i ovo sigurno nije prvo. Sad kad je cijela stvar otišla u javnost.. oni koji su zdravstvo, u konačnici i tog liječnika i tog ravnatelja doveli u tu i takvu situaciju .. sad se snebivaju, traže se očitovanja i konkretno odgovorni. Ministar dakle ne može biti kriv za ništa .. krivi su uvijek oni rade i koji nastoje izvršiti posao pod svaku cijenu.

VL
DU
Deleted user
21:57 26.08.2014.

Bravo kukuriku i to smo doživjeli, a što bi bilo da su uspjeli provesti outsourcing onda bi morali dodatno plaćati za usluge čistačice kod operacija.

VL
OS
osica
16:56 26.08.2014.

"Reforma zdravstva u punom sjaju"

VL
SW
swic
14:59 26.08.2014.

Jel to bilo za vrijeme onog minista zdravstva ? Cudna stvar on tako bio odgovoran , mislim obrnuto .

VL
SW
swic
11:21 26.08.2014.

Ja nedavno napis da se nikad nebi lijecio u Hrvatskoj mnogi pljuvase po meni , eto jos jednog dokaza to stose radi u HR da je dno dna .

VL
Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
12:49 26.08.2014.

Hoće sada partijski ministar dati ostavku? Ili SDP-ovci ne znaju što znače riječi odgovornost?

VL
OS
osica
21:35 26.08.2014.

Koliko je samo u posljednjih godinu dana "bili pljuvanja sa svih strana po liječnicima i medicinskom osoblju " koji su svojim glasom, štrajkom , pokušali doći do mjerodavnih u ministarstvu, ali i do nas - javnosti, da se čuje strukaruka - da nešto ne valja, da treba mijenjati . Neki su liječnici otišli, drugi preglasni maknuti, trći rade otežano - ali " prestrašna je konstatacija DR. Stjepana Grabrovca, da su slični primjeri postali uobičajena praksa u svim hrvatskim bolnicama" . Reforma zdravstva, u koju se tako zaklinajo " političar Ostojić, koji je struku negdje ostavio " - dala je vidljive rezulate.

VL
FA
fakin2012
12:26 26.08.2014.

dobro dok se liječnici i asistenti ne ruše u nesvijest zbog noge koju režu, to bi tek bilo za novine.

VL
Avatar antuntun55
antuntun55
21:51 26.08.2014.

kaj je tu čudno...pa ni Milanović & nisu educirani niti stručni za posao koji rade....što je mnogo problematičnije za ovu zemlju nego prisustvo čistačice u operacijskoj sali...

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.