Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gnjevni štediše?

Ciparska banka napadnuta Molotovljevim koktelom

Detroit Pistons
Foto: AFP
1/2
25.03.2013.
u 12:28

Napad se dogodio u trenucima višesatnog razgovora ciparskog predsjednika s predstavnicima EU, MMF-a i Europske središnje banke o postizanju dogovora koji će osigurati 10 milijardi eura pomoći za posrnulu državu.

Eksplozivna naprava eksplodirala je u poslovnici Ciparske banke u obalnom gradu Limassolu sinoć kasno navečer, piše Reuters.

Sumnja se da je maskirani muškarac razbio staklena ulazna vrata i potom u poslovnicu bacio Molotovljev koktel. Vatrogasci su izvijestili da nitko nije ozlijeđen. Ulazna vrata su razbijena, ali osim njih nije bilo gotovo nikakve štete.

Napad se dogodio u trenucima višesatnog razgovora ciparskog predsjednika s predstavnicima EU, MMF-a i Europske središnje banke o postizanju dogovora koji će osigurati 10 milijardi eura pomoći za posrnulu državu. No, taj dogovor podrazumijeva i restrukturiranje dvije najveće banke, od kojih je jedna Ciparska banka.

Štediše u Ciparskoj banci ostat će bez 30 posto svoje ušteđevine ako ona iznosi 100 tisuća dolara ili više, kazao je predsjednik ciparskog parlamentarnog Odbora za financije. Štedišama će se to nadoknaditi s udjelima u vlasništvu banke, dogovoreno je u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak.

Štednja manja od 100 tisuća eura ostala je zaštićena i neće se dirati prema ovom dogovoru iako je prvotni plan bio da se oporezuje po stopi od 6,75 posto, što je izazvalo bijes građana.

>>Izbjegnut krah Cipra! Dobit će paket pomoći od 10 mlrd. €

 

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:55 25.03.2013.

Europljani spašavaju ciparske perače novca! Kakvi su to izopačeni kontrolni mehanizmi koji su propustitili spriječiti stvaranje bankarskoga balona od sapunice?

YU
yututu
14:02 25.03.2013.

Kako se usuđuje skrnaviti "dobru banku" od cipra

BB
brle brkić
19:43 25.03.2013.

vrijeme je da eez nestane,jel je obukla drugo ruho i sad se zove eu .a puno država više nema ekonomiju pod svojom kontrolom jel nema šta ponudit evropskoj ekonomskoj zajednici.jedino dužničko ropstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije