Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMUNISTIČKI ZLOČINI

Čičak: Manolića, Bulata, Heršaka i Boljkovca odmah staviti u pritvor

'18. 12. 2009, Zagreb; Hrvatska - U Miramarsko 11b u uredu HHO odrzana je izvanredna konferencija za medije povodom fizickih prijetnji glavnom predsjedniku HHO Ivanu Zvonimiru Cicku koje je dozivio is
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/6
12.02.2011.
u 22:30

Pokrene li se DORH, kao što to radi u slučaju procesa iz Domovinskog rata, ova će gospoda završiti u pritvoru, i to dugo, kaže Čičak

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak jako je uzbuđen što se pojavila politička volja i čini se da bi neki od nalogodavaca i izvršitelja komunističkih zločina iz Drugog svjetskog rata mogli završiti na sudu.

– Stvar je sada tek tehničke prirode. To znači, pokrene li proces MUP, oni će biti privedeni i ispitivani, no sasvim je drukčije ako u proces prvo krene Državno odvjetništvo. Ako DORH krene, ta će gospoda, Josip Manolić, Josip Boljkovac, Rade Bulat i Stjepan Heršak, završiti onda u pritvoru – kaže Čičak.

>> Manolić: 'Partizanima nisam naredio ni sakaćenja ni ubojstva'

Temelji tu izjavu na praksi DORH-a koji, kada je riječ o podizanju istraga i prijava protiv hrvatskih vojnika, osumnjičenih za ratne zločine, traži pritvor. – I ovdje je riječ o teškim zločinima, pa neka i oni sada idu u pritvor – dodaje Čičak.

Kaže da je država prikupila golem dokazni materijal, i to za zločine koji su činjeni još 1942., '43., '45., tako da nisu u pravo oni "genijalci" koji sada tumače kako je dizanje kaznenih prijava protiv Manolića i ostalih bezvezno, jer nije riječ o ratnim, nego zločinima poraća, a za to vrijedi zastara. Upozorava kako moraju odgovarati oni koji su pobili žrtve, nevine, poput 40 djevojčica, u dobi od 15 do 17 godina, koje su partizani pokupili i pobili u Mraclinu kod Zagreba, samo zato što su djevojčice bile članice Ustaške mladeži.

>>Boljkovac: ‘Nisam kriv! Predobro sam odgojen da bih činio takve strašne zločine’

I drugi jaki HHO-ovac, profesor Ivo Banac žestoko istupa, čak je u jednoj TV emisiji izravno Manolića prozvao ubojicom.

– Kaže da se društvo koje je ravnodušno na desetke, možda i stotine tisuća žrtava komunističkog partizanskog pokreta i režima te država koja ništa ne poduzima da bi procesuirala odgovorne za te zločine, ma koliko danas malobrojni i stari oni bili, ne može smatrati zdravim, pravednim, demokratskim, proeuropskim... Banac zaključuje da takvo društvo još uvijek živi u strahu, onom istom koji su komunisti ustanovili svojim terorom.

>>Manolića, Boljkovca i Bulata terete za masovna i pojedinačna ubojstva civila i zarobljenika

>>Bulat: Nisam hapsio niti ubijao! Ta banda oće po svaku cijenu suditi

*U nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista ekskluzivno objavljujemo kartu masovnih grobnica u kojima su pronađeni ostaci žrtava komunizma stradalih potkraj Drugog svjetskog rata

Komentara 1477

LO
Louie
22:52 12.02.2011.

Tako treba ove partizane komunjare pocistiti iz Hrvatske. Sad nek se srame svog hrvatskog imena.Bogu hvala i njima je doso kraj. Mogli su raditi svasta 42, 43, 44. Sad nek odgovaraju za zlodjela sto su napravili. Treba ih kazniti maksimalno. Za DOM spremni Bog i Hrvati

SI
sinaj
22:55 12.02.2011.

I Dikobraza, također!

CH
chemica
22:50 12.02.2011.

Bancu je najbolje da se ubije ako zbilja misli da je ovo Hrvatska zbog koje se isplatilo rušiti Jugoslaviju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije