Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
već dva tjedna

CIA tajno isporučuje oružje pobunjenicima u Siriji

\'Rebel fighters stand around their vehicle at a staging area to the east of Brega April 5, 2011.    REUTERS Youssef Boudlal
REUTERS/PIXSELL
12.09.2013.
u 08:08

Isporuke oružja zasad su ograničene na lako naoružanje i municiju, a u zemlju su počele pristizati u trenutku jačanja tenzije oko prijetnji da će predsjednik Obama kazniti režim Bashara al-Assada za korištenje kemijskog oružja

CIA već dva tjedna tajno isporučuje oružje sirijskim pobunjenicima dok je State Department isporučio vozila i ostalu opremu, piše Washington Post.

Isporuke oružja zasad su ograničene na lako naoružanje i municiju, a u zemlju su počele pristizati u trenutku jačanja tenzije oko prijetnji da će predsjednik Obama kazniti režim Bashara al-Assada za ubojstva civila kemijskim oružjem u predgrađu Damaska. Isporuka oružja uključuje i sofisticiranu opremu za komunikaciju i borbene medicinske komplete koji se pobunjenicima dostavljaju tajnim kanalima preko Turske i Jordana.

Američke vlasti nadaju se da će nova oprema ojačati pobunjeničke snage pod vodstvom generala Salima Idrissa, zapovjednika Visokog vojnog savjeta pobunjeničke vojske. Iako je Obamina administracija i ranije najavljivala slanje pomoći pobunjenicima, te su isporuke izostale zbog straha da bi mogle završiti u rukama džihadista.

CIA je odbila komentirati cijeli slučaj oko slanja oružja.

>>Putin pomaže Obami da se izvuče iz sirijske avanture

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije