Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna plovidba

Česi jarbolom udarili u most pa nastavili ploviti oštećena kormila

jahta
Arhiv VL-a
30.06.2011.
u 14:18

Iako su se nasukali pokraj mosta Ugljan – Pašman, uspjeli su odsukati brod te zaploviti zbog čega je Lučka kapetanija kaznila zapovjednika te izdala zabranu plovidbe.

U srijedu oko 15 sati 12-metarska jahta češkog državljanina udarila je jarbolom u most Ugljan – Pašman, a potom se i nasukala. Devet čeških članova posade jahte "Valentina" nije ozlijeđeno, a nakon udara i nasukavanja oštećeni su kormilo i propeler.

Ipak, jahtu su uspjeli odsukati pa su nakon toga bez kormila i propelera plovili uz pomoć jedara sve dok ih nije stiglo plovilo Lučke kapetanije.

Zapovjednik broda, 53-godišnjak, dobio je prekršajni nalog.

Most nije oštećen, a jahti je izdana zabrana plovidbe zbog nepoštovanja pravila sigurnosti plovidbe, kao i zbog oštećenja.

Komentara 5

GE
geichi
15:11 30.06.2011.

Ne znam kaj je gore, Čehi na moru ili Čehi na brdu (s ovim drugima imam razna tragikomična iskustva).

DE
denderi
15:23 30.06.2011.

nevjerojatno kako se to moglo desiti česima kad su oni odavnina poznati moreplovci

MA
Mamlaz
16:54 30.06.2011.

Prekršajni nalog!? Trebalo bi mu zaplijeniti brod! Zabio se u most, teško oštetio vlastiti brod (moguće je bilo i istjecanje goriva), te ga osposobio i nastavio ploviti umjesto da na mjestu pričeka pomorsku policiju da naprave očevid i da see utvrdi kolateralna šteta, što je ravno bježanju sa mjesta nesreće. Neka proba isto to napraviti u Italiji ili Francuskoj pa bi vidio kaznenu prijavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije