Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos na granici
Povratak na članak

Cerar ustraje na strogim kontrolama: 'Želite li da se Slovenija opet nađe na Balkanu?'

- O toj sam problematici u ponedjeljak telefonski govorio s predsjednikom Europskog vijeća, danas o tome namjeravam govoriti s Junckerom, a u subotu bih želio da izravno o tome neposredno govorimo Juncker, Plenković i ja - kazao je Cerar.

Komentari 57

DU
Deleted user
17:22 25.04.2017.

Gledajte pozitivno jer dok traju kontrole francuski teroristi nemogu iz šengena na balkan tj u hrvatsku

VL
SN
Snowman
19:51 25.04.2017.

Naivko, pa teroristi su vec u Zap. Europi, oni ne putuju sam tak. A sto se tice Slovenije ona je bila i ostat ce dio Balkana.

VL
KI
kinez14
22:06 25.04.2017.

Oni nama gužvu na granicama a mi njima recimo bojkot petrolovih benzinskih postaja

VL
Avatar sv.ilija
sv.ilija
17:41 25.04.2017.

Trebamo i mi učvrstit granicu bez obzira bio šengen ili ne i to onu morsku u piranskom zaljevu poslat mornaricu pod hitno dosta je više

VL
AA
aabbcc
18:29 25.04.2017.

Sezona dolazi i nema ljutnje sve pretresati, bodljikavu žicu popraviti i pojacati, jer turisti treba da se osjecaju sigurni na Balkanu.

VL
ST
stefj
22:26 25.04.2017.

Zapravo, koji su to licemjeri u EU; Sad tu uvode nekakve stroge sulude mjere na granici, a Mađarska je pred gubitkom glasa u EU parlamentu, između ostalog radi žice na granici i sprječavanja slobode kretanja. A na granici s mađarskom nema nikakvih problema... Ovdje nas ubijaju gužvama pod izlikom da ne uđu neki teroristi i ilegalci, a tisuće ljudi dnevno nekontrolirano dolaze na Grčke, Talijanske i Španjolske obale... A koliko je to tek šteta ne samo u turizmu, već u transportu roba, u izvozu, općenito u gospodarstvu, to je nemjerljivo... Ako ovo ne riješi, radi ovoga treba pasti vlada, a ne radi gluposti poput ploče HOS-a ili Marića...

VL
Avatar MENSA
MENSA
06:39 26.04.2017.

Činjenica je da mi na našim istočnim granicama imamo manje - više komičnu kontrolu i da je u Hrvatsku ulazio tko je kako htio (i takvo stanje i sada postoji) . Stoga, nemamo mi što zamjerati ni Sloveniji ni EUEU na "ponašanju" i jedini način da se spasimo je u tome da i mi počnemo s rigoroznim kontrolama na našim istočnim granicama i da time izazovemo prometni kolaps ovog dijela Europe dok je još vremena ( prije turističke sezone). Jedino na takav način možemo EU podastrijeti nekakvu relevantnu argumentaciju za "omekšavanje " kontrole na našoj granici sa Slovenijom. A posebna je priča zašto do sada nismo ništa poduzeli da se šengenska zona "preseli" u Hrvatsku i svu odgovornost za to snose vlade u nekoliko zadnjih godina (uključujući i aktualnu vladu) koje doslovno prstom nisu maknule da se po tom pitanju nešto konkretno napravi, iako EU snosi sve troškove oko toga! Točno nam je tako kako smo i "zaslužili"!

VL
DU
Deleted user
22:42 25.04.2017.

Kada bi pratili i druge medijske kuće što pišu onda bi znali i to da je jučer slovenska policija na jednom prijelazu aterirala hrvatskog državljanina jer je u svojim kolima imao tri (3) ilegalna turska migranta, a u drugom primjeru i na drugom prijelazu jednog srpskog državljanina koji je također prevozio dva (2) ilegalna turska migranta. Sada su obojica pod ključem na slovenskoj strani. Samo prošlog vikenda to je u subotu i nedjelju slovenska policija je u Hrvatsku vratila 13 ilegalnih osoba. Hrvatske časopisne kuće da bi o tome nešto napisali ne daj Bože – nasmiju – išlo bi na štetu vrlim političarima - uskoro su izbori – treba pronaći vanjskog krivca i ga optužiti da je on kriv za nastalu situaciju. Pun kufer imam svega, osobno se povlačim i neću se više javljati/pisati. Čitati ću samo vaše glupe komentare i uživati u njima. Sada dijelite mi minuse koliko god hoćete i zaboli me kur** za vaša iživljavanja!

VL
OR
orehnjača
19:37 25.04.2017.

Da je Hrvatska na vrijeme uvela vize za treće zemlje koje nisu članice EU-a, ne bi bilo ovoga, Ulaz granični prijelaz Bajakovo, Sl. Brod, opalit po džepu 50 Eurića po jednoj vizi da viš kak ne bi bilo gužve. Bezz skenera, bez graničnih kontrola, milina. Tko želi putovati neka plati. Uz to uvesti pod hitno vinjete kak to Nijemci imaju namjeru uvesti. 10 dana 10 Eura, za vozila koja nisu iz Hrvatske. Ukupno 60 Eura i na to još pribrojiti dnevno minimalni novčani iznos koji mora iznositi 25 - 30 Eura dnevno za jedan dan boravka osobe koja je iz treće zemlje. Ali ne, naši uvijek pile naopak.

VL
AA
aaagotal
07:36 26.04.2017.

Nakon Cerarove izjave, pitam se nije li u pravu jer ni Mađari ni Slovenci pokazali su bar žicu da se odmak u od Balkana, a što smo mi učinili da pokažemo da nismo Balkanci!? Možda nas to "trgne" da odemoo u Šengen čim prije? S druge strane mislim da Balkanska ruta više ne postoji! No i kroz Italiju su izbjeglice ulazile u EU, pa Talijani nisu stavljali nikakvu žicu? A oni su stariji članovi od neke Slovenije?

VL
SL
slovenc007
21:01 25.04.2017.

Ja neznam kako vam nije jasno. Nije se toga setila Slovenija, nego je na snazi uredba EU koja je za Sloveniju obavezna, kako što su i druge uredbe EU obavezne za Hrvatsku!

VL
Avatar Musashi
Musashi
17:13 25.04.2017.

Oni spadaju u europsku "gospodu" koja su se u zadnja dva rata 100 puta gore poklali nego "balkanci", ostale ratove prije njih da ne spominjemo, jednoga su prozvali "100 godišnji"...

VL
MA
matildica
17:47 25.04.2017.

kontrole če prestati onda kada će pravim evropskim građanima na proputovanju kroz malu alpsku preovinciju do željenog im turistićkog cilja puknuti filmić onda će ovaj bogec reći napokon smo se dogovorili

VL
DU
Deleted user
21:02 25.04.2017.

Nema veze postoji Madjarska za Slavonce a za Istru i Dalmaciju avini ma prevozit turiste.

VL
JV
jugovac.valter
09:51 26.04.2017.

A ne nije Slovenija na Balkanu, eto je u predgrađu Beča. :)))

VL
KO
korisnik70
17:00 25.04.2017.

Ajmo se kladiti da ce rigorozne kontrole prestati cim Hvrati krenu na skijanje u Sloveniju u 11. mjesecu.

VL
NO
nogogaz
00:23 26.04.2017.

Plenković jasno odlučio, da hrvatska neće kontrolirat granica po zahtevi šengena...i to nećemo radit 6 mjeseci. Uplakana kolinda molila francuze, njemce...da se kontrola makne, jer mi smo super...a za par sati nov atentat u parizu...dok su slovenci prije novih mjera uhvatili na našoj granici 37 osumljenih terorizma, koje je tražila šengen policija. Koliko su jih uhapsili sa pojačanom kontrolom objavit će poćetak mjeseca. Umjesto da napravimo sve da što prije ispunimo normu za šengen, mi opustamo kontrolu prema balkanu i plaćemo europi da su slovenci krivi...

VL
SO
Somelier
08:37 26.04.2017.

Sve je to znak da se MVP ne trudi dovoljno pogotovo ministar osobno. Da su uložili malo više truda a sa njima i europarlamentarci bili bi davno u "Schengenu". Za prilagodbu sredstva smo dobili od EU a i od Amerike.e. Volio bih znati u čemu je problem da Hrvatska nije u Schengenskome društvu. Pošto još nije zapoćela turistička sezona moglo bi se malo experimentirati sa Slovencima. Ako kod njih skeniranje putovnice i gledanje po zraku traje 10 - do 30 sekundi, kod nas bi trebalo trajati do 3 minute. U Sloveniji bi se stvorila kolona do Austrije koju danima ne bi odblokirali.

VL
ST
stefj
18:17 25.04.2017.

Čisto politički pritisak na Hrvatsku. Da li radi Srbije ili radi arbitraže ili radi čiste zlobe, nije uopće bitno. Sigurno pretresanje djece i staraca neće smanjiti dolazak terorista... Jedino nije jasno što Slovenci štite na izlazu iz zemlje, te zašto je gužva i u tom smjeru... A što se tiče terorista, npr. ovi zadnji u Parizu su Francuski državljani, tako da bi bez problema prošli granicu. To samo dokazuje da su ove mjere osmislili birokrati, tj. eurokrati i da te mjere nemaju nikakve veze s objašnjenjima koje daju ili ti birokrati nemaju nikakav doticaj sa stvarnošću... A Slovenci to koriste, kao što su i obećali cilj im je uništiti našu turističku sezonu i ubiti nam BDP, da onda budemo podatniji. Pitanje da li Plenković išta može napraviti s time. Po meni bi trebalo tražiti naknadu od Slovenije i EU-a radi nastale štete i/ili pokrenuti protumjere...

VL
BO
boris
16:50 25.04.2017.

haha, pa ima i pravo, mi se udaljavamo , jer ne kontroliramo. Nasi skeneri su nabavljeni po vezi i korupciji, vjerovatno puno skuplji nego slovenski, a njihovi funkcioniraju super, vrlo brzo, nasi spoooori, tko ona zadrzava

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.