Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Čehok uplatio jamčevinu od 2,6 milijuna kuna i izišao iz zatvora

čehok (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/11
27.07.2011.
u 17:39

Da neće utjecati na svjedoke, Čehok je jamčio sa 100.000 kuna ušteđevine te upisom hipoteke na svoju kuću i zemljište svoje majke.

Ivan Čehok, bivši gradonačelnik Varaždina kojeg USKOK sumnjiči da je grad Varaždin oštetio za 29 milijuna kuna, pušten je iz zatvora u Remetincu.

Istražni mu je zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke ukinut, nakon što je uplatio jamčevinu od 2,6 milijuna kuna.

Da neće utjecati na svjedoke, Čehok je jamčio sa 100.000 kuna ušteđevine te upisom hipoteke na svoju kuću i zemljište svoje majke.

Remetinec je sinoć trebala napustiti i Narcisa Huljev, koja je također uplatila jamčevinu. U njezinu slučaju riječ je o 2,6 milijuna kuna u mjenici.

Prije njih dvoje, pak, iz Remetinca je izišao i njihov suosumnjičenik Davor Patafta koji je uplatio rekordnu jamčevinu od 12 milijuna kuna.

Stigavši pred obiteljsku kuću u Varaždinu u 18.40 sati, Ivan Čehok izišao je iz automobila sa suprugom Anamarijom. Uza smiješak mahnuo je okupljenim novinarima kratko poručivši:

– Istraga traje i nemam ništa za kazati.

Komentara 23

FE
Felicijen
18:02 27.07.2011.

Brijač u Remetincu je na godišnjem?

X2
xychhr-200
18:10 27.07.2011.

Jamčevina se normalno plaća zato da netko ne bi pobjegao... a ne da ne bi utjecao na svjedoke. To apsolutno nije nikakva garancija i tko i kako ga u tome može spriječiti... tim više da može prije svega razgovarati ss ljudima koji su i sami u to involvirani i tome odgovarajući imaju itekakav interes da ga ne odaju... jer bi zeznuli sami sebe. Žalosno... ali, eto, to je RH.

RO
rogi05
22:14 27.07.2011.

e jeb ga sad je potrošio teško stečenu višegodišnju ušteđevinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije