Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne okreće leđa

Cameron: Ne okrećemo leđa Europi, već sasvim suprotno

David Cameron
Stefan Rousseau/Press Association/PIXSELL
24.01.2013.
u 12:09

Riječ je o tome da želimo konkurentniju, otvoreniju i fleksibilniju Europu i osigurati mjesto Britanije u sklopu tog bloka

Britanija ne okreće leđa Europi. Nije riječ o tome da mi okrećemo leđa Europi, nego sasvim suprotno. Radi se o tome da želimo konkurentniju, otvoreniju i fleksibilniju Europu i osigurati mjesto Britanije u sklopu tog bloka, rekao je britanski premijer David Cameron na Svjetskom ekonomskom forumu u švicarskom zimskom centru Davos, a prenosi The Telegraph.

Podsjetimo, britanski premijer jučer je u programskom govoru pred britanskim parlamentom obećao da će referendum o ostanku te zemlje u EU biti raspisan sredinom drugog mandata njegove vlade, a najkasnije do kraja 2017. ako Britanija ne bude izuzeta od većine pravila koja vrijede za ostale članice.

Cameron je, s druge strane, upozorio europske lidere da bi bilo kakav pokušaj da se države "uguraju" u još dublju političku uniju bio pogrešan i da Britanija u tome ne želi sudjelovati.

– Europske zemlje imaju svoju povijest, tradicije i institucije, žele vlastitu suverenost i sposobnost da same donose odluke, pa bi pokušaj da se one uguraju u centraliziranu političku uniju bila velika pogreška za Europu.

Britanija u tome ne želi sudjelovati, istaknuo je britanski premijer.

>>Cameron najavio referendum: Želite li ostati u EU ili izići van?

Komentara 5

KO
kopp29
12:58 24.01.2013.

pravi se englez...pa oni i nisu bili kao druge zemlje EU.....uviek su bili mimo politike ostalih. A za koji ce ku***, samo prave probleme i razdor/kao u sjevernoj irskoj

RE
@rea
13:18 24.01.2013.

Naporan je.

K1
k1milica
13:55 24.01.2013.

jako dobro .. ako slusamo sto prica .. ako ga izaberu mozda ce sprovesti referendum u roku od 5 godina???? englezi ipak nisu tako naivni kao moji sunarodnjaci....eu je agenda 21( plan 21) a ne "volja naroda"(agenda za 20 st je ispunjena )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije